Pentagonul suspendă călătoriile în țările afectate de virus. Ce se întâmplă cu exercițiul Defender-Europe 20

Ramona Zaharia (b1.ro)

Pentagonul a anunțat restricții privind călătoriile personalului militar american spre și dinspre țările afectate de pandemia de coronavirus, pe o durată de 60 de zile.

Astfel, această măsură afectează și “Defender-Europe 20”, unul dintre cele mai ample exerciții NATO după Războiul Rece, care va fi ajustat în urma deciziei de reducere a participării americane la manevre.

Măsura intră în vigoare de la data de 13 martie. Totodată, aceasta se va aplica întregului personal militar și civil din cadrul Departamentului Apărării, precum și familiilor acestora.

Anunțul a fost făcut de șeful Pentagonului, Mark Esper.

Mai mult, angajații Pentagonului care se întorc pe teritoriul SUA vor fi plasați în carantină timp de 14 zile.

Și Comandamentul European al Statelor Unite a anunțat miercuri că numărul participanților americani la exercițiul “Defender-Europe 20” va fi redus.

Potrivit unui comunicat publicat pe Twitter, Comandamentul European al Statelor Unite a afirmat că “activitățile asociate exercițiului vor fi ajustate corespunzător și vom lucra îndeaproape cu aliații și partenerii noștri pentru a îndeplini obiectivele de antrenament cu prioritate ridicată”.

Reamintim că Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a ridicat, miercuri, izbucnirea de coronavirus COVID-19 la nivelul de pandemie. Sunt aproape 125.000 de cazuri la nivel global, puțin peste 67.000 dintre acestea recuperate. Numărul deceselor se apropie de 4.600.

În România au fost confirmate, până la ora transmiterii acestei știri, 48 de cazuri de contaminare cu noul coronavirus. Numărul infectărilor din țara noastră a început să crească alarmant începând de marți, 10 martie, după ce un bărbat de 60 de ani, fost ofițer MAI, a mințit autoritățile cu privire la o deplasare în Israel, umblând prin București și infecând mai multe persoane. De asemenea, autoritățile anunță că zeci de mii de români din diaspora se întorc acasă, o parte dintre ei fiind purtători ai coronavirusului.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW