Persoanele cu handicap, ignorate de autorități

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la situația din comuna Bunești Averești, județul Vaslui, în care persoanele cu handicap locomotor nu au acces la cabinetul medicului de familie din cauza absenței rampelor, informează Instituția Avocatului Poporului.

Sesizarea vizează posibila încălcare a art. 50 și art. 52 din Constituția României privind protecția persoanelor cu handicap și dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică.

Ziarul Bună Ziau Iași a relatat, în articolul intitulat ”Un bărbat din județul Vaslui a intrat în greva foamei în fața primăriei din localitate”, despre faptul că persoanele cu handicap grav dintr-o localitate din județul Vaslui nu au acces la cabinetul medicului de familie din lipsa unei rampe.

În materialul de presă este vorba despre ”un barbat cu un picior amputat din Comuna Bunesti Averesti, judetul Vaslui, cel care de altfel a mai fost filmat in timp ce se tara pe scarile dispensarului pentru a ajunge la medicul de familie – a intrat in greva foamei spunand ca nimic nu s-a schimbat in bine, ba mai mult, masurile luate de guvern i-au lasat fara alocatia de hrana pe insotitorii persoanelor cu handicap”.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW