vineri, 28 februarie, 2020
7.2 C
București

Peste jumătate de români nu au făcut faţă când a apărut o cheltuială neaşteptat

Aproximativ 52,5% din români nu au putut face faţă dacă ar fi puşi în situaţii în care au aparut cheltuieli neaşteptate în 2017, conform datelor Eurostat. Astfel, într-un clasament european, România s-ar regăsi pe un loc 5.

Cifrele devin şi mai alarmante în cazul unei persoane singure. În proporţie de 65,1% au spus că nu ar face faţa unei astfel de situaţii, 69,3% dacă e femeie şi 58,3% pentru bărbaţi.

La nivelul Uniunii Europene, o treime din cei intervievaţi au spus că nu s-au descurcat în faţa unei situaţii cu cheltuieli neprevăzute, conform B1.

Cel mai mare procent al persoanelor care nu puteau face faţă cheltuielilor neaşteptate era regăsit în Letonia, unde 59,9% din persoane se regăsesc în această situaţie. Urmează Croaţia (56,2%), Bulgaria (53,2%) şi Grecia (52,7%).

La polul opus, cel mai mic procent al persoanelor care nu puteau face faţă cheltuielilor neaşteptate era regăsit în Malta (15,8%), Suedia (19,8%), Luxembourg (20,4%), Austria (20,6%) şi Olanda (20,7%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

“Le Point “: În China a fost depășit vârful epidemiei de coronavirus

În timp ce virusul ucigaș face să tremure întreaga planetă, din China, corespondentul în Hong Kong al publicației "Le Point"...

Brexit: Uniunea Europeană se pregătește pentru un final fără acord privind viitoarele relații cu Regatul Unit

Uniunea Europeană i-a încredințat lui Michel Barnier mandatul pentru a purta negocierile cu Regatul Unit privind viitoarele relații după perioada...

Calendar

Astăzi La Teatrul Naţional Bucureşti, de la 20.00, ”Orchestra Titanic”. Distribuție: Mihai Constantin, Claudiu...

TRENDING