0.5 C
București
duminică, 7 martie

PNL, atac DUR la adresa PSD-ALDE

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a lansat, luni, un atac dur la adresa coaliţiei de guvernare PSD-ALDE. Liberalul consideră că PSD-ALDE nu are ,,posibilitatea sau curajul” să dea o ordonanţă de urgenţă pe amnistie şi graţiereşi de aceea ,,încearcă să ajungă la acelaşi rezultat, respectiv de amnistie şi graţiere, pe toate subterfugiile posibile”.

Astfel, acesta consideră că o eventuală OUG pe amnistie şi graţiere nu are nicio bază în decizia Curţii Constituţionale, iar cei care au fost condamnaţi trebuie să suporte rigorile legii şi să-şi ispăşească pedeapsa, informează Agerpres.

,,Nu are nicio bază decizia CCR, PSD-ALDE au o obsesie: amnistia şi graţierea. Neavând posibilitatea sau curajul să emită un astfel de act normativ, încearcă să ajungă la acelaşi rezultat, respectiv de amnistie şi graţiere, pe toate subterfugiile posibile. Să ne aducem aminte că din 2013 PSD a încercat să adopte legea amnistiei şi graţierii şi doar datorită poziţiei Partidului Naţional Liberal această lege nu a fost adoptată şi nici până astăzi nu este adoptată tot datorită opoziţiei preşedintelui Iohannis şi a Partidului Naţional Liberal. Sigur că ne este foarte dificil să influenţăm deciziile la nivelul Curţii Constituţionale şi au generat nenumărate conflicte false între autorităţi pentru a obţine decizii ale Curţii Constituţionale care să le creeze diferite avantaje celor care sunt în procese şi urmează să fie condamnaţi şi, de asemenea, celor care au fost condamnaţi definitiv. Să vii acum să spui că dai ordonanţă de urgenţă ca să-i repui în termen pe cei care au fost condamnaţi mi se pare profund neconstituţional şi nu are nicio bază în decizia CCR”, a declarat Ludovic Orban.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, duminică seară, că instituţia pe care o conduce a pregătit un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru repunerea în termen a tuturor persoanelor care au fost condamnate de către completele de judecată nelegal constituite.

,,Am pregătit un proiect de ordonanţă de urgenţă pentru repunerea în termen a tuturor celor care au fost condamnaţi de către complete nelegal constituite. Şi vor putea face contestaţie în anulare, repuşi fiind în termen prin ordonanţă, iar instanţa, în complet legal constituit, îi va judeca şi, dacă vor fi vinovaţi, vor plăti, dacă nu vor fi vinovaţi, sigur nu există temei să plătească”, a anunţat ministrul Toader.

Codrin Ştefănescu: „Ordonanţa pe coduri va exista cât de curând”

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat luni că în interiorul partidului există o ,,discuţie foarte serioasă şi aplicată” pe amnistie şi graţiere. Astfel, el a dat asigurări că o OUG pe Codurile Penale va fi adoptată ”cât de curând”.

„Ordonanţa pe coduri va exista cât de curând. Este o chestie pe care ne-am asumat-o la Consiliul Naţional. Aţi văzut că acum ne-a anunţat domnul Tudorel Toader de ordonanţa pe completuri. (…) Toate se vor da. Şi vă spun un singur lucru: noi nu am renunţat şi este o discuţie foarte serioasă şi aplicată în interiorul partidului pe amnistie şi graţiere. Pentru că, vă repet, suntem ţara în care s-au produs nişte lucruri unice pe planetă, legate de încălcarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale omului”, a declarat Codrin Ştefănescu, conform Agerpres.

De asemenea, Ştefănescu a precizat că social-democraţii nu sunt dispuşi să renunţe la coduri ,,nici măcar un milimetru”, iar în luna februarie vor exista ,,câteva surprize” în acest sens.

,,La nivel central (…) nu vom ceda nici măcar un milimetru în tot ce ne-am propus. Vom merge mai departe cu toate modificările de coduri, vom merge cu modificări de legi foarte importante, vom avea câteva surprize în luna februarie pe care le vom anunţa. Vom merge mai departe cu tot ce înseamnă politici naţionale pentru binele românilor, privind modul în care îi facem să înţeleagă pe cei din marile companii că trebuie să îşi plătească taxele şi impozitele în România, pentru că aici au şi ei profit. Vom continua mai departe cu programul de majorare de pensii şi salarii, aşa cum a fost anunţat”, a mai completat secretarul general al PSD, potrivit sursei citate.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW