POC: Declarație de cheltuieli pentru rambursarea a 35,42 milioane euro, fonduri europene

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Competitivitate, a transmis marţi Autorității de Certificare și Plată din cadrul Ministerului Finanțelor o declarație de cheltuieli în valoare totală de 174,81 milioane lei, echivalentul a 35,42 milioane euro.

Corina Atanasiu, secretar de stat MIPE: „Ne apropiem de finalul perioadei de programare, respectiv de momentul de bilanț. În cazul Programului Operațional Competitivitate, țintele stabilite vizează: creșterea cheltuielilor private CDI la 80% din investițiile private, comparativ cu 66% în 2012, colaborarea sporită între IMM-uri inovatoare și organizații de cercetare (6,6% din totalul IMM-urilor care cooperează). Alte ținte au fost acoperirea internetului de mare viteză pentru 80% din gospodării sau creșterea valorii adăugate brute TIC, generate de sectorul tehnologia informației și comunicații la 5% din PIB. De asemenea, creșterea utilizării serviciilor de e-guvernare, la 35% din populația României si creșterea utilizării internetului, inclusiv in comunitățile defavorizate, la un procent de 60% din populație. Astăzi, au intrat pe circuitul de rambursare încă 35,42 milioane euro. Continuăm investițiile!”.

Până în prezent, pentru proiecte derulate prin acest program operațional, Comisia Europeană a rambursat României 462,21 milioane euro, din totalul de 562,04 milioane euro transmise spre decontare.

Sumele reprezintă cheltuieli eligibile efectuate din fonduri europene în cadrul proiectelor derulate prin Programul Operațional Competitivitate.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW