17.1 C
București
joi, 1 octombrie

Politica Agricola Comuna sprijina atragerea tinerilor in agricultura

Alexandru Potor, secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a participat în data de 01 octombrie, la Amara, la cea de a 4-a Conferinţă Regională PNDR-Regiunea Sud-Muntenia dedicată dezbaterii subiectelor privind implementarea eficientă a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020.

Principala temă de dezbatere a fost reprezentată de promovarea măsurilor PNDR care vizează sprijinirea şi atragerea tinerilor în agricultură. Astfel, se doreşte întinerirea generaţiilor, acesta fiind unul dintre obiectivele viitoarei Politici Agricole Comune.

Următoarele tematici de interes au fost expuse publicului prezent la eveniment: finanţări complementare prin PNDR 2014-2020 şi Programul Operaţional Regional, acţiuni de sprijinire a tinerilor fermieri, servicii de consiliere şi asociere prin PNDR 2014-2020, stadiul măsurilor de investiţii PNDR 2014-2020 gestionate de către AFIR, stadiul măsurilor PNDR 2014-2020 gestionate de către APIA, precum şi exemple de proiecte de succes.

Un element de noutate în cadrul conferinţei l-a reprezentat descrierea aspectelor de interes major în implementarea proiectelor finanţate prin PNDR 2014-2020, legate de achiziţii publice şi instrumente financiare. Aceste informaţii au fost aduse la cunoştinţa publicului interesat de către reprezentanţii ANAP (Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice).

La eveniment au mai fost prezenţi Carmen Boteanu, Director General Adjunct al AM PNDR, reprezentanţi AFIR şi APIA, membrii ai conducerii fondurilor de garantare, Alina Mihaela Toma, Preşedinte-Director general FGCR, Alexandru Petrescu, Director General FNGCIMM.

În cadrul evenimentului, secretarul de stat Alexandru Potor a afirmat că “dialogul constructiv a arătat faptul că investitorii în agricultură au nevoie de stabilitate şi predictibilitate a cadrului legislativ care guvernează activitatea economică”.

De asemenea, participanţii au primit asigurări din partea secretarului de stat Potor asupra faptului că Ministerul Agriculturii face eforturi pentru a clarifica acele aspecte care îngreunează în momentul de faţă de implementarea proiectelor de dezvoltare locală.

La finalul acestui eveniment secretarul de stat Potor a concluzionat: “Mă bucură faptul că au fost aprecieri pozitive în sensul că unele probleme au fost rezolvate şi că finanţările pe care le punem la dispoziţia fermierilor găsesc un ecou foarte bun, majoritatea liniilor de finanţare fiind accesate de beneficiari în integralitate”.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW