Politica strictă „Zero-COVID” dă roade în China

Grupul Eurasia din SUA a lansat recent un raport despre cele mai mari zece riscuri mondiale în 2022, document în care plasează eventualul eșec al politicii chineze „Zero COVID” pe primul loc.

Însă, datele reflectă realitatea. Conform Universității Johns Hopkins, în data de 10 ianuarie au fost raportate peste 1,4 milioane de noi cazuri pe teritoriul american, o altă cifră record. Majoritatea pacienților au fost contaminați cu Omicron. Incapacitatea Casei Albe a transformat SUA în cel mai mare focar al pandemiei cu cel mai mare risc de răspândire.

La polul opus, politica statului chinez „Zero COVID”, ce vizează limitarea la maximum a apariției cazurilor, este o strategie responsabilă și eficace, aplicată de guvernul chinez în conformitate cu situația concretă a țării. Datorită acestei măsuri, deși au apărut cazuri de infectare sporadice în unele localități, totuși, situația pandemică poate fi prevenită și controlată la scară națională. La data de 11 ianuarie în China erau 221 de noi cazuri, comparativ cu cifra de 1,4 milioane din SUA.

Articol realizat de Radio China International și CCTV

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW