Occidentul și Statele Unite ale Americii atacă și discreditează în continuare politica Republicii Populare Chineze ,,dinamica zero-COVID”, pornind de la dezvoltarea economică, folosind drepturile omului ca armă și încercând să submineze situația generală anti-COVID-19 a Chinei. Poporul chinez respinge ferm toate aceste atacuri.
Politica ,,zero-COVID” este cea mai mare garanție pentru dezvoltare. Numai atunci când pandemia va fi controlată eficient, pot fi create condițiile necesare pentru o viață normală și dezvoltare economică. Guvernul Chinei a adoptat fără nicio ezitare politica ,,zero-COVID”
Pentru că este echivalentă cu cumpărarea unei asigurări de viață și sănătate pentru 1,4 miliarde de chinezi. Deși aceasta sacrifică modul și confortul de viață al oamenilor pe termen scurt, ei vor avea o viață normală pe termen lung.
Neplăcerile temporare cauzate de măsurile antiepidemice și impactul asupra activităților economice și sociale sunt obiective, fiind necesară echilibrarea precisă a relației dintre măsurile antiepidemice, dezvoltarea economică și producția și viața normală. China încearcă să obțină cele mai mari efecte în prevenirea și controlul pandemiei, cu cea mai rapidă viteză și cele mai mici costuri. În anul 2020, China era singura entitate economică majoră din lume care avea creșteri pozitive; în 2021, rata de creștere a PIB-ului ajungea la 8,1%, în timp ce a lumii era de doar 4,2%; în primul trimestru al anului 2022, PIB-ul Chinei va crește cu 4,8%, în timp ce al Statelor Unite va scădea cu 1,4%. Politica RPC „zero-COVID” a asigurat dezvoltarea economică în ultimii doi ani și a trecut testul istoriei.
Politica „dinamica zero-COVID” este cea mai mare protecție a drepturilor omului. Bariera de imunitate a populației Chinei nu este încă perfectă. Dacă varianta Omicron declanșează un „tsunami epidemic” la nivel național, consecințele vor fi catastrofale. Aglomerarea este sabia lui Damocles care atârnă deasupra capului tuturor. „Nature Medicine” a publicat în 10 mai cel mai recent studiu al Universității Fudan, arătând că, dacă China renunță la „zero-COVID”, va declanșa un „tsunami epidemic” la nivel național în decurs de 6 luni, rezultând 112,2 milioane de cazuri confirmate și 2,7 milioane internate la ATI, provocând epuizarea resurselor medicale și a secțiilor de terapie intensivă, ducând la aproximativ 1,55 milioane de decese.
Vârstnicii sunt primii afectați. Datele arată că rata mortalității din cauza Omicron este de aproximativ 7 până la 8 ori mai mare decât cea a gripei, iar rata mortalității în rândul vârstnicilor este mai mare de 10%, care este de aproape 100 de ori mai mare decât cea a gripei. Infecția cu Omicron a dus la un număr de cinci ori mai mare de spitalizări în rândul vârstnicilor și la un număr de trei ori mai mare de decese decât a provocat anterior varianta Delta.
Prevenirea și controlul epidemiei ar trebui să fie o problemă științifică. Politicienii americani și occidentali sunt indiferenți față de viața oamenilor și nu iau măsuri pozitive împotriva virusului, dar abia așteaptă să atace politica Chinei de prevenire a epidemiei sub pretextul „drepturilor omului”. Acest comportament este foarte ridicol și poporul chinez nu îl acceptă.
Politica „zero-COVID” este o alegere în conformitate cu condițiile Chinei. La mai bine de doi ani de la izbucnirea pandemiei, țările au adoptat politici diferite de prevenire a acesteia și nu există o „practică standard” sută la sută universală. Fiecare țară alege o politică de prevenire și control care este în concordanță cu situația actuală, pe baza propriilor condiții naționale.
În 5 mai, Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că numărul „deceselor în exces” cauzate de pandemie a fost estimat la 14,9 milioane, de trei ori mai mare decât numărul deceselor raportate. China se află în coada listei, iar numărul „deceselor în exces” este de 52.000, ceea ce înseamnă că „zero-COVID” a redus efectiv numărul de decese în China. China are un teritoriu vast, o populație mare, o dezvoltare regională inegală și resurse medicale insuficiente. În orașele mici și satele îndepărtate din regiunile centrale și de vest, există încă un număr mare de persoane în vârstă, copii și alte grupuri vulnerabile. Politica „zero-COVID” protejează efectiv o cincime din populația Chinei. Prevenirea eficientă a epidemiei de către China evită, de asemenea, răspândirea acesteia în alte țări, care este în sine cea mai mare contribuție la lupta globală împotriva pandemiei și este, de asemenea, semnificația cuvenită Chinei ca țară majoră.