11.4 C
București
miercuri, 12 mai

Povestea celui mai mare faraon al Egiptului Antic

Ramses II este considerat a fi cel mai mare faraon al Egiptului Antic. El a trăit 96 de ani, între 1303 și 1213 Înainte de Hristos. 67 de ani i-a petrecut pe tronul Egiptului, unde a ajuns pe când avea 29 de ani.

După moartea tatălui sau, Seti I, Ramses II era considerat suficient de înțelept pentru a conduce Egiptul. Era un războinic curajos, un constructor măreț, educat și pios.

Ramses II rămâne în istorie și pentru relația avută cu soția sa Nefertari, pe care a iubit-o peste limite.

El obișnuia însă să își exagereze realizările, dar chiar și așa, în timpul domniei sale, Egiptul a atins apogeul, reușind să incorporeze Libia,  Sudanul, Iordania, o mare parte din Arabia Saudită, Irakul, Siria și o mare parte a Turciei din zilele noastre.

De asemenea, Ramses II a fost cel mai înalt faraon egiptean (1.96 metri) și cel mai longeviv (67 de ani).

Viața lui Ramses II a devenit extrem de interesantă pentru istorici și nu numai, la fel ca și celelalte povești din Egiptul Antic. Spre exemplu, s-au făcut numeroase producțII TV, precum Ancient Mysteries, Battles BC sau The Great Egyptians, jocuri video, dar și sloturi. Tema este foarte populara in randul jucatorilor, iar daca ne uitam in tilturile disponibile aici, putem vedea ca sunt peste 10 jocuri care au aceasta tema. Desigur, fiecare cazino are propriul furnizor de jocuri, deci numarul lor creste. Daca totusi, cineva ar vrea sa afle cate jocuri cu tema Egiptului antic s-au produs, un punct bun de plecare ar fi site-urile de recenzii, precum pacanele.ro.

Femeile din viața lui Ramses II

Ramses II a avut 200 de neveste și concubine, iar din relațiile cu acestea au rezultat 96 de fII și 60 de fiice.

Cele mai importante sunt acestea:

Nefertari – prima soție a acestuia și regină, a fost cea pe care a iubit-o cel mai mult. Cei doi s-au căsătorit când aveau 15 ani. Ea îi era, totodată, și sora vitregă. Cu ea a avut primul copil, Abun-her-khepseshef, iar apoi au urmat trei băieți și două fete. Nefertari era de o frumusețe extremă, iar Ramses II o iubea nespus. De fapt, el a și scris pe un papirus că Nefertari este cea mai frumoasă femeie de pe Pământ și că soarele răsare pentru ea. De altfel, din acele vremuri din Egiptul Antic provin trucuri de înfrumusețare care sunt folosite de femei și în zilele noastre.

Istnofret – Nefertari a murit în cel de-al 25-lea an de domnie al lui Ramses, iar acesta a luat-o de soție pe Istnofret, cea care a fost încoronată și regină. De asemenea, ea i-a născut lui Ramses cei mai importanți copii: Meneptah, cel care a preluat tronul ulterior, și Khamwese, Marele Preot al templului Ptah de la Memphis.

Bent’anta – După moartea lui Istnofret, a devenit concubină și apoi nevastă a lui Ramses II, cel care îi era și tată. Nu are un nume egiptean, ci sirian, care s-ar traduce prin FIIca a lui Anath, o zeitate păgână pentru egipteni. Statuia din curtea principală a templului Karnak este cea mai cunoscută reprezentare a sa. Ea a fost înmormântată în Valea Reginelor, cu onoruri tipice acelor vremuri.

Merit-Amun – Este o altă fiică pe care Ramses II a luat-o de nevastă. Ea era, de altfel, cea mai în vârstă dintre fiicele sale. Lui Ramses II i s-a părut tot timpul că ea seamănă cu mama sa, Nefertari, iar după moartea acesteia a decis să o ia de soție. A fost Superioară și Maestră Haremului lui Amun-Ra, Fiica cu Față Splendidă și Frăgezimea Curții.

Pe lângă aceste relații, Ramses II s-a axat și pe construcția de orașe, temple, monumente și a mutat capitala în noul oraș Pi-Ramses, din Delta Nilului, pe ruinele orașului Avaris. El a fost înmormântat în Valea Regilor, iar apoi mumia sa a fost mutată la Deir el-Bahari, în timp ce acum se află la Muzeul din Cairo.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW