Premierea elevilor cu rezultatele foarte bune și Primul Ghiozdan la Săcele

Luni și marți, cu ocazia deschiderii noului an școlar, administrația locală i-a premiat pe elevii de la cele 6 școli săcelene. 207 elevi săceleni, din clasele V-XII, au fost premiați cu 1000 de lei – premiul de excelență (elevii care au avut media generală 10), 300 de lei premiul I, 200 de lei premiul II și 100 de lei premiul III.

De asemenea, peste 400 de copii săceleni care au început clasa I au fost așteptați în clasele lor de ”primul ghiozdan”.

Fiecare ghiozdan a fost echipat cu toate rechizitele școlare necesare: caiete, coperți, etichete, bibliorafturi, penar, stilou, set geometrie, creioane, bloc de desen, acuarele, pensule, hârtie glasată, lipici, foarfecă, etc.

Este al patrulea an, când la Săcele elevii cu rezultate foarte bune la învățătură sunt premiați, iar elevii de clasa I primesc primul ghiozdan din partea autorităților locale.

Tot cu ocazia acestui început de an școlar au fost livrate către toate unitățile de învățământ din Municipiul Săcele materialele sanitare necesare pentru începerea anului școlar. Astfel, în fiecare clasă au fost montate dispensere cu dezinfectant (212 buc). De asemenea au fost achizitionate 20.000 de măști, 212 litri gel dezinfectant, 75 litri dezinfectat suprafețe și 1983 pastile clor.

Administrația săceleană va asigura în permanență materiale sanitare școlilor săcelene, în funcție de nevoile identificate de acestea.

Lift la Spitalul Municipal Săcele

Săptămâna trecută, la Spitalul Municipal Săcele a fost pus în funcțiune un lift exterior. Această investiție a fost necesară deoarece Spitalul avea nevoie de ascensor de targă pentru îndeplinirea în condiţii legale şi optime a actului medical în cadrul unității medicale, creșterea gradului de confort al pacienților, a mijloacelor de deplasare al acestora la etajele superioare pentru persoane cu afecţiuni care necesită tratament îndelungat astfel încât liftul trebuie să permită accesul pe verticală al bolnavilor, unii fiind transportați pe targă, inclusiv pentru personal şi circuite medicale aferente spitalizării continue ca de exemplu medicamente, hrană.

Casa liftului este lipită de clădirea existentă, iar accesul în lift se va face dinspre interiorul clădirii, la fiecare nivel în parte. Valoarea totală a investiției este de 450.000 lei.

1.094.000 lei pentru reparații și investiții în școlile săcelene anul acesta

Ca în fiecare an, și anul acesta Primăria Municipiului Săcele a executat mai multe lucrări la unitățile școlare din municipiu.

Astfel la Școala Gimnazială Nr. 1 a fost schimbat acoperișul de la clădirea situată pe B-dul Brașovului nr. 227, iar la clădirea situată în Piața Unirii au fost înlocuite centralele termice; la Școala Gimn. Nr 5 s-au realizat reparații la exterior la corp B Garaj, situat pe b-dul G Moroianu nr. 399; la Liceul Teoretic ”G. Moroianu” a fost înlocuite tâmplăria și centralele termice de la corpul ”Clubul Elevilor”, iar la corpul principal s-au realizat lucrări de reparații exterioare; la Liceul Tehnologic ”V. Jinga” au fost realizate lucrări de reparații ale gardului din fața liceului și a celui de la terenul de sport, precum și lucrări de reparații și zugrăvire a clădiri CDI; la Liceul ”Zajzoni R.I” s-au făcut lucrări de reparații și zugrăveli interioare la corpul A de pe B-dul Brasovului nr. 107; la Școala Gimn. Nr 4 , în această toamnă, se vor înlocui centralele termice și se vor amplasa într-un nou spațiu, conform normelor PSI; la Grădinița nr. 4, la corpul de pe str. ”G-ral Dragalina” nr. 78 s-au realizat lucrări de reparație a gardului și a parchetului în toate sălile, iar la Grădinița nr.2 s-au realizat lucrări de reparații exterioare.

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

  1. MANDRA CORABIA, MESTER CARPACIUL, PARDON, CARMACIUL,MULT IUBITE SI STIMATE TOVARASE PRESEDINTE KLAUS JOHANIS. NE OFERITI O MINUNATA COPILARIE IN DICTATURA, DACA DV PURTATI CRAVATA ROSIE DE PIONIER ( ALATURI DE RUSI, CHINEZI, CUBANEZI, POLONEZI), AZI NE PUNETI SA PURTAM MASCA ALBASTRA ( ALATURI DE NEMTI, FRANCEZI, ENGLEZI, SPANIOLI) !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW