12.3 C
București
vineri, 16 aprilie

Premierul Nicola Sturgeon vrea un nou referendum privind independența Scoției

Primul-ministru al Scoției, Nicola Sturgeon, și-a anunțat intenția de a organiza un nou referendum privind independența acestei componente a Regatului Unit, a anunțat miercuri presa britanică. Referendumul respectiv ar urma să aibă loc înaintea alegerilor parlamentare din luna mai anul viitor.

Dna Nicola Sturgeon, lider al Scottish National Party (SNP), partid pro-independența Scoției, își reia în aceste zile lucrările, pe agenda sa figurând, între altele, un proiect de lege referitor la organizarea referendumului mai sus menționat, programul anual al guvernului scoțian, precum și planuri vizând crearea unui fond de 100 milioane lire sterline pentru locuri de muncă, sănătate. Concret, dna Sturgeon a precizat că va fi elaborat un nou proiect de lege care să fixeze calendarul și modalitățile de desfășurare a unui nou referendum privind independența Scoției. Doamna Sturgeon a declarat că “va pleda pentru ca Scoția să devină o țară independentă care să poată obține dreptul clar de a-și alege propriul viitor”. În programul său legislativ, doamna Sturgeon a situat lupta cu coronavirusul drept “prioritate nu doar imediată, ci și pentru încă o perioadă de timp”. Proiectul său de a organiza un referendum privind independența Scoției are însă de trecut un obstacol important. Primul-ministru britanic, Boris Johnson, a exclus inițierea unui nou vot privind independența Scoției întrucât legea britanică actuală prevede că un referendum de genul celui dorit de dna Sturgeon are nevoie de consimțământul Parlamentului britanic.

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

  1. Vrem cateun referendum in fiecare luna, pana o iesi cum vrea muschii mei, ca fabrici nu avem, santiere niet, e o multime de someri in Scottland care freaca menta dejeaba, asa ca macar ia bani ca lipitori de afise si membrii in comisiile din sectiile de votare si asa scoatem tara din criza dupa modelul romanesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW