Previziuni economice favorabile în China pentru anul 2022

Economia chineză se confruntă cu o triplă presiune din cauza cererilor contractate, a aprovizionării afectate și a așteptărilor tot mai slabe în 2022. Așadar, modul de abordare a dificultăților și provocărilor actuale a devenit un subiect important de discuție în cadrul reuniunii anuale a forului legislativ al Chinei.

În ceea ce privește principalele obiective preconizate pentru dezvoltarea din acest an, raportul de activitate al guvernului prevede o creștere a PIB-ului de aproximativ 5,5% și să fie create peste 11 milioane de noi locuri de muncă în zonele urbane, iar prețurile de consum să crească cu aproximativ 3%.

Membru al CCPPC și fost director adjunct al Centrului de Cercetare pentru Dezvoltare al Consiliului de Stat, Wang Yiming, a susținut că ținta prestabilită în raportul de activitate al guvernului va fi în mare parte atinsă.

Membru al ANRPC și profesor la Academia Chineză de Științe, Ma Yide, este de părere că plasarea unei poziții mai proeminente pe stabilizarea creșterii conduce la formarea unui ghid de așteptări rezonabile și la concentrarea ingeniozității actorilor de pe piață.

În același timp, stabilizarea investițiilor străine este o sarcină-cheie pentru guvern. Rezultatele unui sondaj realizat recent de Ministerul Comerțului arătă că aproximativ 95% din cele peste 3.000 de întreprinderi cheie cu investiții străinătate rămân optimiste în ceea ce privește mediul de afaceri și perspectivele de creștere.

Articol realizat de Radio China International și CCTV

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW