Prezidențialele americane: O nouă „palmă” dată de Curtea Supremă acuzațiilor de fraudă electorală ale lui Donald Trump

Donald Trump continuă să nu accepte înfrângerea sa în recentul scrutin prezidențial câștigat de candidatul democrat Joe Biden. La toate recursurile sale invocând fraudarea alegerilor a primit răspunsuri care contrazic aceste acuzații. Vinerea trecută, președintele încă în funcțiune a primit o nouă palmă.Curtea Supremă a Statelor Unite a refuzat să acționeze în urma recursului formulat prin intermediul autorităților statului Texas, care viza anularea înfrângerii lui Donald Trump în alegerile prezidențiale.

„Cei nouă înțelepți” ai Curții, din care trei au fost numiți chiar de Donald Trump, au considerat – într-o scurtă decizie – că Texasul nu are dreptul să se amestece în organizarea alegerilor în celelalte state federale.

În timp ce marii electori trebuie să se întrunească pentru înregistrarea voturilor lor, Donald Trump refuză în continuare să-și recunoască înfrângerea, susținând că lui i-au fost furate alegerile.

Donald Trump a sperat la reeditarea scenariului din anul 2000

Respingerea „fermă și rapidă” de către Curtea Supremă a recursului formulat de statul Texas nu a fost o surpriză în opinia purtătorului de cuvânt al lui Joe Biden, care a denunțat „tentativele lipsite de fundament ale echipei miliardarului republican”, precum și „atacurile acesteia împotriva procesului democratic”. Donald Trump a considerat că și Curtea Supremă l-a părăsit, acuzându-i pe judecători că nu au dat dovadă de „inteligență și nici de curaj” . Continuând să-i preseze pe magistrați, el le-a transmis pe Twitter: „Salvați Statele Unite!”. Surse apropiate echipei lui Trump au sperat o reeditare a scenariului din 2000, când Curtea Supremă a întrerupt renumărarea voturilor în Florida și a oferit președinția lui George W. Bush.

- PUBLICITATE -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW