3.1 C
București
sâmbătă, 23 ianuarie

Prima lansare a unui satelit experimental din România – Globar

Compania românească CryptoDATA a lansat cu succes în stratosferă primul ansamblu de echipamente pentru a testa comunicarea globală encriptata Voice Over Blockchain Protocol.

Un satelit experimental purtat de un balon Meteo a fost lansat în data de 09.07.2020 la o altitudine de 127.300 ft (aproximativ 38.800m) din localitatea Stalpu, Județul Buzău, România.

Această lansare face parte dintr-un efort continuu al echipei CryptoDATA de a trimite în spațiu o rețea de sateliți ce implementează o nouă formă de comunicare criptată și securizată cu ajutorul tehnologiei blockchain.

Proiectul poartă numele de GLOBAR și este o nouă rețea globală ce are că scop comunicarea și transferul de date între device-urile utilizatorilor. Lansarea balonului meteo este primul pas și este făcut a testa atât echipamentele de la sol cât și echipamentele aeriene. Acesta este un test preliminar înainte de lansarea pe orbită joasă a primului satelit de test, în Februarie 2021. La acest proiect CryptoDATA colaborează atât cu compania românească Autonomous Flight Technology cât și cu companiile americane Momentus și SpaceX.

CryptoDATA este o companie cu capital 100% românesc și este un pionier în dezvoltarea tehnologiilor blockchain. Una dintre cele mai inovative invetii este tehnologia de comunicare criptată VOBP (Voice Over Blockchain Protocol). Acest protocol este în prezent implementat în dispozitivele IMPulse K1 și WHIM Laptop. Aceste dispozitive sunt la momentul actual unele dintre cele mai sigure dispozitive criptografice, destinate publicului larg. Unicitatea deviceurilor este oferită de cheia fizică de criptare ce este deținută de utilizator oferindu-i acestuia securitate și descentralizare prin arhitectură blockchain.

Ovidiu Toma, CEO-ul companiei CryptoDATA, ne-a dezvăluit câteva detalii despre întregul proiect și ne-a explicat cum funcționează și cum ne vor ajută aceste tehnologii.

“Proiectul GLOBAR reprezintă cel mai important asset al companiei noastre. Acest ecosistem este defapt o rețea descentralizată de comunicare securizată prin tehnologia blockchain. Pe scurt reprezintă un nou internet ce poate fi folosit de toată lumea fără restricții sau aprobări.

Punctul forțe al acestei tehnologii este protocolul de comunicare dezvoltat și patentat de CryptoDATA, VOBP (Voice Over Blockchain Protocol). Această tehnologie este acum implementată, testată și adaptată pe dispozitivele adresate publicului larg IMPulse K1 Smartphone și WHIM Laptop. Până în prezent acest protocol nu a avut nicio breșă de securitate.

Din acest motiv dorim să construim o rețea globală care să aibă la baza acest protocol. Lansarea balonului am făcut-o în acest moment pentru a testa calitatea semnalului, viteză de transfer și acoperirea dispozitivelor. Dacă echipamentele trec testele în Februarie 2021, împreună cu companiile Momentus și SpaceX intenționăm să trimitem primul satelit de test în orbită joasă a pământului (L.E.O).

Din punctul nostru de vedere, rețeaua GLOBAR va oferi omenirii mobilitate, flexibilitate și securitatea în domeniul comunicațiilor și transferului de date“

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW