Prima vacanță cu bebelușul. Cum pregătești mașina pentru drum?

Dacă ai un bebeluș și vrei să pleci în prima vacanță alături de el, acest lucru poate deveni o adevărată provocare. Totuși, te poți bucura de clipe fericite alături de noul membru al familiei, atâta timp cât ții cont de siguranța lui.

Pentru că îți dorești ca puiul să se simtă confortabil până ajungi la destinație, trebuie să pregătești mașina corespunzător pentru drum. Acest lucru implică alegerea unui scaun auto potrivit și instalarea sa corectă. Află care sunt detaliile de care merită să ții cont pentru prima vacanță cu juniorul în ceea ce privește pregătirea autoturismului din rândurile de mai jos.

Alege un scaun auto de calitate

Înainte să pornești la drum, trebuie să te gândești la siguranța și la gradul de confort al bebelușului. Pentru asta, mizează pe achiziția unui scaun auto Graco, un model de calitate, pe care să-l montezi corect în mașină.

Înainte de achiziționare, caută informații despre sistemul de prindere a scaunului auto, pentru a lua cea mai bună decizie. Totodată, trebuie să știi că în afară de montarea scaunului pentru copii cu ajutorul centurii de siguranță, există și modele cu sistem de prindere ISOfix, practice și sigure. Achiziționarea scaunului auto pentru copii reprezintă primul pas, deoarece va trebui să te ocupi și de montarea sa, precum și de poziționarea sa în mașină.

Ține cont de vârsta copilului

Pentru că există modele numeroase de scaune auto pentru copii, atunci când pleci în vacanță și ai nevoie de un model sigur, ia în calcul următoarele aspecte:

  • vârsta bebelușului;
  • greutatea sau dimensiunile sale;

De obicei, se recomandă ca scaunele auto pentru copii să fie poziționate cu spatele către sensul de mers și instalate obligatoriu pe locul din spate al mașinii. Te poți îndrepta către mai multe tipuri de scaune auto, în funcție de vârsta celor mici:

  • Scaunul auto de tip 0 sau scoică. Acest model se instalează pe bancheta din spate a autoturismului, copilul fiind protejat de scaun, care este la rândul său securizat de centurile mașinii. Potrivită copiilor care au o greutate maximă de 9 kg, scoica se montează într-un un unghi de aproximativ 45 de grade, ținând cont de faptul că un bebeluș nu-și poate ține capul drept.
  • Scaunul auto de tip 1 este recomandat copiilor de la 9 luni până la 3 ani, cu o greutate între 9 și 18 kg. Acesta se poate instala cu fața către sensul de mers și are centuri de siguranță integrate, care protejează bebelușul suplimentar în caz de impact.
  • Există și scaune auto de tip 2 sau 3, recomandate pentru copiii mai mari, de peste 2-3 ani, care îi protejează pe cei mici pe durata călătoriei.

Montează corect scaunul auto

Bebelușul trebuie să fie în siguranță atunci când plecați în vacanță, așa că scaunul auto va fi montat corect. Poți fixa scaunul pe bancheta din spate fie cu centurile de siguranță, fie cu ajutorul unui sistem ISOfix. Sistemul ISOfix aparține mașinilor mai noi și este instalat direct din fabrică. El permite o ancorare rapidă și sigură a scaunului auto pe bancheta din spate, fiind mai sigur. Oferă o protecție totală a bebelușului în cazului unui impact și îndepărtează riscul balansului sau al alunecării.

Orice scaun auto achiziționezi, asigură-te că respecți cu strictețe instrucțiunile, pentru confortul maxim al bebelușului. Evită să cumperi scaune a căror istorie nu îți este cunoscută și nu împrumuta modelele prietenilor care au copii.

Optează pentru scaune auto care vin însoțite de specificațiile producătorului, de garanție și de instrucțiuni clare de folosire. Un scaun auto de calitate trebuie să fie în concordanță cu normele de calitate europeană și să fie omologate, conform Standardului de Siguranță ECE R44/04.

Când pleci în prima vacanță cu bebelușul, pregătirea mașinii pentru drum este esențială! Alege scaune auto de calitate și montează-le corect, astfel încât cel mic să se bucure de un drum fără peripeții.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW