Primăria Sectorului 4 transformă un teren viran într-un parc modern

Noul parc va fi amenajat la intersecţia bulevardului Metalurgiei cu strada Drumul Dealul Bisericii, într-o zonă aflată în plină dezvoltare urbanistică.

  • 27.627 mp va fi suprafaţa totală a noului parc, din care peste 10.000 mp vor fi doar spaţii verzi. Pe lângă acestea, proiectul prevede crearea mai multor tipuri majore de zone tematice. Unele, destinate circulaţiei pietonale, incluzând pavilioane şi chioşcuri, iar altele, destinate sportului şi jocurilor în aer liber.
  • 10.000 mp este suprafaţa destinată spaţiilor verzi.
  • 11.685 mp este suprafaţa spaţiilor pietonale.
  • 1.100 de mp este suprafaţa pe care vor fi amenajate locurile de joacă şi de fitness.
  • 1.000 mp vor fi destinaţi amenajării unui skate-park.

Spaţiile nou create vor fi dotate cu mobilier urban, cu un design unitar pe tot parcursul amenajării, care să sublinieze specificul zonei.

Valoarea acestei noi investiţii este de aprox. 31 milioane de lei, din care 8,7 milioane reprezintă costurile exproprierii terenului.

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 24 de luni de la ordinul de începere al acestora.

Parcare lângă parc

În partea de sud a parcului, pe o suprafaţă construită la sol de 1.100 mp, va fi amenajată o parcare supraetajată, cu un regim de înălţime de P+1+terasă.

Aceasta va asigura un total de 108 parcaje, dispuse astfel: 35 de locuri la parter, din care 4 pentru persoane cu handicap şi două pentru autovehicule electrice, 36 de locuri la etaj si 37 de locuri pe terasă.

Valoarea investiţiei acestei parcări este de 3.730.467 lei fără TVA.

Parc nou şi la Piaţa Sudului

Parcul Central este amenajat în zona delimitată de Strada Niţu Vasile (în vest), de Şoseaua Olteniţei şi de Şoseaua Berceni (în est) şi de Complexul agro-alimentar Big Berceni (în sud).

Lucrările au început anul trecut şi vor fi gata odată cu finalizarea construcţiei noului complex agro-alimentar de la Piaţa Sudului.

Noua oaza de verdeaţă se întinde pe o suprafaţă de peste 10.000 de metri pătraţi. Aici, locuitorii Sectorului 4 şi nu numai se vor putea relaxa într-un spaţiu verde generos, cu fântâni arteziene, cu mobilier urban modern şi elemente de decor naturale.

Pentru amenajarea parcului, Primăria Sectorului 4 a luat o serie de măsuri speciale. Astfel, au fost expropriaţi 5.000 de metri pătraţi aflaţi în proximitatea complexului agro-alimentar Piaţa Sudului.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW