joi, 28 mai, 2020
20.9 C
București

Primăria Slatina l-a dat în judecată pe Vâlcov pentru recuperarea a 1,6 milioane euro

Primăria Slatina, condusă de Emil Moț, l-a dat în judecată pentru a recupera peste 1,6 milioane de euro pierduți de instituție în urma unei afaceri păguboase cu terenul de 55.000 mp din Aleea Oltului, iniţiată şi girată de Vâlcov în timpul primului său mandat de primar, scrie Olt-Alert.

Procesul a fost deschis după ce Camera de Conturi Olt a constatat existența acestui prejudiciu și a cerut primăriei recuperarea banilor.

Pe lângă Darius Vâlcov, Primăria i-a chemat în instanță și pe 20 de foști consilieri locali, dar și pe actualul secretar al instituției, Ion Mihai Idita, precum și pe șefa Serviciului Juridic, Mihaela Otincelescu.

Procesul a fost înregistrat recent pe rolul Tribunalului Olt, după ce, în 2015, Primăria Slatina a fost nevoită să plătească, din banii contribuabililor, câteva milioane de euro firmei KFP Aphrodite SRL, în contul creanţei pe care aceasta o avea de recuperat în urma păguboasei afaceri cu terenul de 55.000 mp din Aleea Oltului, iniţiată şi girată de fostul primar al municipiului-reşedinţă de judeţ Darius Vâlcov, în timpul primului său mandat de primar.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Confindustria vrea modificarea restricțiilor de intrare în România

Confindustria România, patronatul companiilor din România cu capital italian, a transmis un mesaj public către Guvernul României...

197 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus

Până astăzi, 28 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.791 de cazuri de persoane infectate cu...

“Renmin Ribao”: “Urmărirea Chinei în justiție pentru Covid-19 contravine dreptului internațional”

”Tentativele unor responsabili americani de a deferi China justiției acuzând-o de provocarea pandemiei Covid-19 sunt pur și...

Coronavirus: Zece zile de doliu național în Spania

Guvernul spaniol a declarat zece zile de doliu național, începând din 26 mai, în memoria celor peste...