17.8 C
București
marți, 29 septembrie

Primul zbor turistic spațial ar putea avea loc în primul trimestru al anului viitor

Compania de turism spațial Virgin Galactic speră să-l trimită chiar pe fondatorul ei, Richard Branson, într-o călătorie în spațiu în primul trimestru al anului 2021. Bineînțeles, astfel de călătorii vor fi precedate de un program de zboruri de încercare.

Virgin Galactic, întreprinderea miliardarului Richard Branson, a anunțat într-un comunicat că, în această toamnă, va trece la următoarea fază a programului său de zboruri de încercare, incluzând două zboruri cu capsule având la bord echipaje umane. Pentru primul zbor comercial din primul trimestru al anului viitor s-au înscris 600 de persoane care și-au achiziționat deja bilete, contra sumei de 250.000 dolari de persoană.

Data exactă a primului zbor comercial nu este încă fixată, dar șefii companiei au dat asigurări că “este o chestiune de luni de zile, nu de ani”.

Dezvoltarea navei spațiale denumită SpaceShip Two a fost întârziată după ce în 2014 a avut loc un accident provocat de o eroare de manipulare a unuia din cei doi piloți, aparatul dezintegrându-se în zbor.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW