17 C
București
joi, 1 octombrie

Principalele calități pe care trebuie să le cauți la scaunele de gaming profesionale

Îți cauți un scaun de gaming profesional pentru a te bucura mai mult de jocurile preferate sau pur și simplu pentru a sta cât mai confortabil la birou și nu știi ce să alegi din toate modelele și brandurile de pe piață? În acest articol ți-am pregătit un ghid detaliat cu ajutorul căruia să devii capabil de a face cea mai bună alegere în funcție de nevoile tale.

Ce calități trebuie să îndeplinească un scaun de gaming profesional?

Spre deosebire de scaunele obișnuite de birou, cele de gaming sunt confecționate din materiale de o calitate superioară și în general au un aspect futurist. Creativitatea și inovația sunt două trăsături definitorii ale acestor scaune și prin aspectul lor, chiar înainte de a începe să le folosești, ai posibilitatea de a le deosebi de orice alte scaune.

Cele mai bune scaune gaming se remarcă printr-un design revoluționar. Fiecare părticică a lor este concepută în așa fel încât să ofere un confort maxim utilizatorului și să-i alunge oboseala. Ergonomia este chintensența scaunelor de gaming profesionale și datorită multitudinii de setări pe care le prezintă, poziția spătarului și a șezutului acestora se poate personaliza astfel încât să îndeplinească toate nevoile corpului persoanei care îl folosește.

Ce fel de reglaje personalizate permit scaunele de gaming profesionale?

Pentru a înțelege cât mai bine ce avantaje oferă unui utilizator un scaun de gaming profesional, vom lua ca exemplu scaunul de joc MARS de la Ergohuman, disponibil în magazinul online ergohuman.ro. O astfel de bijuterie a tehnologiei, permite următoarele reglaje:

  • Înălțimea scaunului – pentru că înălțimea scaunului este direct responsabilă de confortul pe care îl oferă un scaun de gaming, în cazul scaunelor de joc MARS aceasta se poate controla foarte simplu prin simpla manipulare a manetei laterale cu care acesta este dotat. Astfel, se poate realiza o potrivire exactă cu măsurile antropometrice a celui care îl folosește;
  • Adâncimea scaunului – cea mai confortabilă poziție în momentul așezării pe un scaun se obține reglând adâncimea acestuia astfel încât partea interioară a genunchiului să se afle la două degete de marginea scaunului. În acest mod, genunchii nu se îndoaie într-o poziție forțată, iar scaunul oferă corpului suportul de care are nevoie;
  • Înclinarea pe spate – când petreci mult timp la birou, jucându-te sau muncind, spatele, și în principal coloana vertebrală, este cea mai solicitată zonă a corpului. De aceea, un spătar rigid poate provoca dureri de mușchi, iar pe termen lung cauza probleme de postură mai ușor de evitat decât de vindecat. Cu scaunele de gaming MARS pe de altă parte, nu trebuie să-ți faci griji pentru astfel de situații deoarece setările speciale permit înclinarea spătarului astfel încât să preia tensiunea resimțită la nivelul spatelui și să ofere suport coloanei vertebrale și mușchilor de la regiunea cervicală și până la cea coccigiană;
  • Reglajul înainte și înapoi cu Tilt Lock – dacă toate celelalte tipuri de reglaje se găsesc și la alte scaune de gaming profesionale, reglajul înainte și înapoi cu Tilt Lock este o proprietate pe care o are doar scaunul de joc MARS. Cu ajutorul acestei opțiuni, utilizatorul scaunului poate să-l seteze în așa fel încât acesta să stea într-o poziție perfect verticală, potrivită pentru situațiile în care adrenalina atinge cote maxime, sau mult înclinată pe spate pentru pauze și momente de relaxare. În plus, funcția de blocare oferă deplină siguranță, dar și posibilitatea de a regla scaunul în oricare din unghiurile preferate.

Cât de importante sunt garanția și producătorul în alegerea unui scaun de gaming?

Scaunele de gaming nu sunt doar simple piese de mobilier pe care să le alegi în mare parte doar după aspect. Ele trebuie să îndeplinească proprietățile pe care le-am descris mai sus, dar să fie și atât de rezistente încât să te servească timp îndelungat, chiar și folosite zi de zi, la maxima lor capacitate. De aceea garanția și producătorul sunt două aspecte de care trebuie să țină cont orice persoană interesată de o investiție profitabilă.

O perioadă optimă de garanție pentru un scaun de gaming este de aproximativ cinci ani, iar câțiva din cei mai apreciați producători după care ar trebui să te orientezi sunt Ergohuman din Marea Britanie, Olivo&Groppo din Italia, precum și GTCHAIR din Statele Unite ale Americii.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW