duminică, 12 iulie, 2020
19.9 C
București

Probleme în comerțul cu autovehicule

În luna iunie 2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 3,1%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 0,4%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 1,4%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a scăzut cu 0,6%.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut atât ca serie brută cu 6,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 9,2%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent a crescut atât ca serie brută cu 12,8% , cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 14,1%.

În perioada 1.I-30.VI.2019, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut faţă de perioada 1.I-30.VI.2018 atât ca serie brută cu 6,7% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,5%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei a crescut în perioada 1.I-30.VI.2019 față de aceeași perioadă din anul anterior atât ca serie brută cu 15,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 15,7%.

Iunie 2019 comparativ cu mai 2019

Volumul total al cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iunie 2019, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o scădere cu 3,1% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (-15,0%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-5,2%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-3,5%) şi la comerţul cu autovehicule (-1,8%).

Volumul total al cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2019, comparativ cu luna precedentă a înregistrat o creștere cu 0,4%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iunie 2019, faţă de luna precedentă, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creștere cu 1,4% datorată creșterilor înregistrate la activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+5,4%) și la activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+1,1%). Scăderi ale cifrei de afaceri s-au înregistrat la activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-8,7%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-2,3%) și la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-0,2%).

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piaţă prestate populaţiei,serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2019 faţă de luna precedentă a înregistrat o scădere cu 0,6%.

Iunie 2019 comparativ cu iunie 2018

Volumul total al cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iunie 2019, comparativ cu luna iunie 2018 a înregistrat o creștere cu 6,7% datorată creșterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+17,9%), comerţul cu autovehicule (+7,1%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+6,3%) și la activitǎţile de întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+5,1%).

Volumul total al cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2019 a înregistrat o creștere cu 9,2% faţă de luna iunie 2018.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iunie 2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 12,8% mai mare comparativ cu luna iunie 2018, creștere susținută de activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+24,3%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+23,5%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+14,8%) și de activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+0,5%).

Cifra de afaceri din activitatea agenţiilor turistice şi tur-operatorilor a scăzut cu 16,1%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2019 a crescut cu 14,1% comparativ cu luna iunie 2018.

Perioada 1.I-30.VI.2019 comparativ cu perioada 1.I-30.VI.2018

În perioada 1.I-30.VI.2019 comparativ cu perioada 1.I-30.VI.2018, volumul total al cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a crescut cu 6,7%.

Volumul cifrei de afaceri a crescut la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+43,4%), la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+8,6%), la comerţul cu autovehicule (+5,8%) şi la întreţinerea şi repararea autovehiculelor (+3,7%) .

În perioada 1.I-30.VI.2019 comparativ cu perioada 1.I-30.VI.2018, volumul total al cifrei de afaceri pentru comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 6,5%.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în perioada 1.I-30.VI.2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 15,7% mai mare comparativ cu perioada 1.I-30.VI.2018, creștere susținută de activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+24,9%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+20,2%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+14,8%) şi de activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+6,6%).

Cifra de afaceri din activitatea agenţiilor turistice şi tur-operatorilor a scăzut cu 8,9%. Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate în perioada 1.I-30.VI.2019 a înregistrat o cifră de afaceri cu 15,7% mai mare comparativ cu perioada 1.I-30.VI.2018.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Renumita operă arhitecturală “Sfânta Sofia”, pe cale să redevină moschee

Consiliul de Stat din Turcia, cel mai mare tribunal administrativ din această țară, a revocat vinerea trecută...

Donald Trump “își salvează” unul dintre prieteni de la închisoare

Președintele american a comutat pedeapsa aplicată lui Roger Stone, unul dintre apropiații săi, condamnat la 40 luni...

ANUNȚ DE PUBLICITATE PRIVIND CUMPĂRAREA UNUI IMOBIL CU DESTINAȚIA DE SEDIU PENTRU AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU ADMINISTRARE ȘI REGLEMENTARE ÎN COMUNICAȚII

AUTORITATEA NAȚIONALĂ PENTRU ADMINISTRARE ȘI REGLEMENTARE ÎN COMUNICAȚII, cu sediul în București, str. Delea Nouă, nr. 2,...

Parlamentul European dorește o Uniune Europeană a Sănătăţii

Pandemia COVID-19 a reliefat necesitatea de a conferi Uniunii Europene un rol mai important în domeniul sănătăţii,...