Produsele din oțel laminat se regăsesc în multiple domenii de activitate, de exemplu, rulourile laminate la cald fiind prezente în industria petrolieră, de construcții, producătoare de autovehicule și mașini-unelte ori în alte activități cu caracter general. La nivel internațional, China este lider detașat în producția de oțel (49% din cota de piață), cu Uniunea Europeană (10%) și Japonia/India (6%) pe următoarele poziții.
50% din piață produselor din oțel se regăsește în domeniul structurilor edilitare/construcții, în timp ce 16% este reprezentantă de echipamentele mecanice și 13% de industria producătoare de mașini. Peste 11% din articolele metalice au la bază oțelul, în timp ce căile ferate și mijloacele de transport pe mare și pe uscat își alocă 5% din producție. Echipamentele electrice (3%) și cele pentru utilizare casnică (2%) acoperă necesitățile restului pieței producătoare de oțel. Care va necesarul de oțel laminat în viitor și în ce măsură produsele obținute vor fi utilizate de către omenire?
Oțelul laminat – fundamentul viitorului omenirii?
Trendul pentru următorii 25 de ani este unul cât se poate de clar: populația la nivel global va atinge un număr-record de 9, 5 miliarde de oameni. Structurile suprapuse, pe cadre de oțel, vor împânzi Globul, iar nevoia de oțel va fi la fel de ridicată precum este în această perioadă. Dincolo de necesitatea produselor de oțel pentru șantierele de locuințe, o serie de alte domenii vor avea nevoie de acest metal.
Se va regăsi în producția de turbine de înaltă performanță, precum și în industria de automobile electrice – scopul său fiind nu doar de sporire a rezistenței a acestor echipamente, ci și de protejare a mediului înconjurător. Procentul de reducere a nivelului emisiilor de dioxid de carbon în aer este de șase ori mai mare în comparație cu procesul de producție. Instalațiile eoliene, de exemplu, conțin 82% oțel, ceea ce a făcut posibilă reducerea nivelului de CO2 cu până la 40 de milioane de tone numai în Germania, de exemplu.
Acest tip de material metalic reușește să sprijine în mod activ protejarea naturii prin reducerea consumului de resurse. De exemplu, în ultimii 50 de ani, nivelul de utilizare a materiilor prime a fost redus cu 40%, în timp ce folosirea apei în procesul de producție s-a diminuat cu 70%. Pentru că este un metal care își păstrează proprietățile intacte, procesul de reciclare permite economisirea de resurse și de materiale prime importante pentru omenire. Viitorul omenirii este influențat și de faptul că industria producătoare de oțel și activitățile conexe contribuie la crearea de noi locuri de muncă.
Mai mult decât atât, mașinile viitorului nu vor mai fi poluante tocmai pentru că în structura lor se regăsește oțel reciclat (este un material versatil, cu 2500 de varietăți în acest moment și cu încă 30 de variate noi ce apar în fiecare an). Faptul că pe termen lung este de așteptat ca industria producătoare de oțel să se bazeze pe înlocuirea resurselor naturale cu oțelul reciclat este un mare plus pentru evoluția viitoare a omenirii. Oțelul este un produs cu multiple utilizări la nivel global și reușește să le ofere oamenilor confort, siguranță și un viitor mai bun.
Fundamentul material al viitorului omenirii – otelul laminat si nanotehnologia. Dar fundamentul intelegerii intre state si absenta permanenta a razboiului, al sanatatii, al familiei traditionale care e??? Va spun eu! Infaptuirea manualului Creationismului in scoli care nu a existat niciodata si practicarea credintei.