15.7 C
București
joi, 4 martie

Prof. univ. Vergil Voineagu a încetat din viaţă

Am aflat cu adâncă tristețe vestea încetării din viață a profesorului universitar Vergil Voineagu, președinte al Institutului Național de Statistică în perioada 2005-2013. Ca profesor, fost șef al Catedrei de Statistică în cadrul ASE București, ca șef al statisticii oficiale românești, s-a străduit pentru recunoașterea importanței sociale a științei și profesiei de statistician, a rolului lor în edificarea unui model de dezvoltare întemeiat pe cunoaștere și valoare.
În aceste momente grele, suntem cu totul alături de familie în durerea pricinuită de marea sa pierdere.

Dumnezeu să-l ierte și să-l odihnească în pace!

Tudorel Andrei,
Președinte al Institutului Național de Statistică

Biografie:
Vergil Voineagu s-a născut la 13 ianuarie 1952, în localitatea Pantelimonu, din judeţul Constanţa. A absolvit Facultatea de Planificare şi Cibernetică Economică şi era doctor în economie, specializarea Statistică economică şi socială.
Şi-a început activitatea profesională în anul 1976 la ICE “Tehnoimport-export”, iar din 1979 a devenit asistent universitar la Catedra de Statistică din cadrul Academiei de Studii Economice. Din anul 1997 a devenit profesor universitar la Catedra de Statistică şi Econometrie, pe care a condus-o în perioada 1999-2013. A fost membru al Institutului Internaţional de Statistică, precum şi în alte asociaţii internaţionale. De-a lungul carierei a publicat peste 80 de cărţi, monografii, materiale de studiu şi peste 25 de articole în reviste ştiinţifice cotate în baze internaţionale.
În perioada 2005-2013 Vergil Voineagu a fost preşedintele Institutului Naţional de Statistică.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW