Programul Rabla TAXI cu bani de la Primăria București

Primăria București acordă eco-vouchere în valoare de 3.000 de euro pentru 3.000 de taximetrişti, într-o primă etapă, începând din ianuarie 2020.

Programul Rabla TAXI, propus de Primarul General Gabriela Firea, a fost aprobat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti cu 30 de voturi pentru (PSD-ALDE si PMP) 3 abţineri (PNL şi USR) şi 12 voturi împotrivă (PNL şi USR).

Programul prevede acordarea, într-o primă etapă, începând cu 1 ianuarie 2020, a 3.000 de eco-vouchere în valoare de aproximativ 3.000 de euro, fiecărui transportator autorizat în regim de taxi din Bucureşti care doreşte să înlocuiască actualul autovehicul, poluant, cu unul nou, cu norme de poluare EURO 6, non-diesel, hibride sau electrice.

Programul are ca obiectiv o calitate mai bună a aerului în Bucureşti, prin reducerea poluării generate de acest tip de activitate, şi creşterea calităţii serviciului de transport public în regim taxi.

Primarul General, Gabriela Firea: „Proiectul Rabla pentru taximetre se înscrie în eforturile noastre de a lupta cu poluarea în Bucureşti. Avem 5.500 de taximetre poluante în Capitală şi vrem să sprijinim înlocuirea lor cu unele mai prietenoase cu mediul. Ţinta noastră este ca, din ianuarie 2020, să acordăm, pentru început, 3.000 de ecovouchere în valoare de 3.000 de euro pentru taxiurile cele mai poluante (EURO 1-EURO 4), urmând ca anul următor să fie acordate şi celelalte 2.500.”

Detaliile programului vor fi stabilite într-un regulament de aplicare, similar programului de ecovouchere pentru populaţie.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW