7.3 C
București
joi, 22 octombrie

Progresele Programului Operational Capital Uman, prezentate la Tulcea

Progresele înregistrate de echipa Ministerului Fondurilor Europene care gestionează POCU au fost expuse astăzi de Dna. Mihaela Toader, secretar de stat în MFE, în cadrul reuniunii Comitetului de Monitorizare.

Cu o alocare de 4,3 miliarde euro, POCU 2014-2020 finanţează proiecte in domeniul ocupării forţei de muncă, incluziunii sociale și educaţiei și conntribuie la reducerea diferențelor de dezvoltare economică şi socială dintre România şi alte State Membre ale Uniunii Europene.

Principalele progrese înregistrate

  • 100 apeluri lansate, în valoare de 4,31 mld. euro (84,55% din alocare);
  • 3.048 cereri de finanțare depuse, în valoare de 7,32 mld. euro;
  • 1.043 proiecte contractate, în valoare de 3,44 mld. euro;
  • aprox. 925 mil. euro plăți efectuate către beneficiarii Programului Operational Capital Uman.

Viitoarele obiective ale programului au fost Dna. Toader: „Dincolo de ceea ce am făcut, avem în fața noastră provocări în domenii importante pentru cetățeni – educația și incluziunea socială, cărora colegii de la ministerele responsabile trebuie să le găsească soluții potrivite și sustenabile, pentru a putea beneficia de resursele de finanțare asigurate de Ministerul Fondurilor Europene. “Contăm pe contribuția concretă a tuturor actorilor publici și privați, astfel încât la sfârșitul anului 2019 să obținem rezultate palpabile pentru cetățeni și să ne atingem, totodată, și obiectivele financiare propuse”,

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW