marți, 31 martie, 2020
4.4 C
București

Proiectant pentru Drumul Expres Târgu Jiu – Craiova

Studiul de fezabilitate și proiectul tehnic de execuție pentru Drumul Expres Târgu Jiu – Craiova ar putea fi început luna aceasta.

Deputatul de Gorj, Mihai Weber, a anunțat că trei firme au depus oferte la licitația organizată de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere pentru selectarea unei companii care să execute studiul de fezabilitate și proiectul tehnic de execuție pentru Drumul Expres care va lega municipiile Craiova și Târgu Jiu.

Mihai Weber a precizat că până la finalul lunii septembrie va fi selectată una din cele trei oferte depuse și proiectantul va putea trece la treabă. Cel mai important aspect care va trebui să fie lămurit va fi traseul viitorului Drum Expres Târgu-Jiu – Craiova. Va fi nevoie de un amplu program de exproprieri, fie că va fi vorba de terenuri sau de gospodării.

Buget de 6 milioane de euro

Bugetul pentru studiul de fezabilitate și proiectul tehnic este de 6 milioane de euro. Documentațiile trebuie să fie realizate în 25 de luni. Deputatul Mihai Weber speră ca firma care va câștiga licitația să nu se întindă cu activitățile pe care le are de realizat și să predea mult mai devreme studiul de fezabilitate și proiectul tehnic.

Liderul PSD Gorj consideră că autoritățile de resort ar trebui să intre în posesia documentațiilor respective chiar în cursul anului 2020. Parlamentarul de Gorj susținea în presa locală că din 2021 se va putea circula pe asfalt pe viitorul Drum Expres Craiova – Târgu Jiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Prețul petrolului se prăbușește. Coronavirusul diminuează dramatic cererea pe piețele lumii

Arabia Saudită a anunțat la începutul acestei săptămâni că intenționează să-și mărească exportul de petrol până la nivelul a 10,6...

Cum pot aplica companiile pentru amânarea ratelor

Între reacțiile pe care Guvernul României le-a avut pentru diminuarea efectelor determinate de pandemia COVID-19 asupra mediului...

Sindicatele solicită autorităților să înceapă un dialog deschis

„Criza medicală este doar începutul unei noi etape în existența umană și este însoțită de o criză...

Zentiva va crește producția de metamizol sodic cu până la 300%

Zentiva își ajustează procesele pentru a majora producția de metamizol sodic, ca răspuns la cererea crescută din...

TRENDING