Tratament rapid la domiciliu împotriva infecției cu virusul Covid-19, prin administrarea controlată a unor medicamente banale şi ieftine, disponibile în farmacii, sub controlul şi asistența medicilor de familie.
De luni de zile Confindustria România susține necesitatea unei acțiuni rapide în caz de infectare, fără a aştepta ca boala să evolueze, prin aplicarea unei scheme terapeutice testate de sute de medici în Italia.
Sistemul public de sănătate, aşa cum se întâmplă de altfel în întreaga lume, este încă extrem de solicitat din cauza pandemiei, iar Confindustria România a căutat o soluție adecvată în sprijinul cetățenilor italieni ce îşi desfăşoară activitatea în România sau care interacționează din punct de vedere economic cu această țară, fie ei antreprenori, manageri sau lucrători.
Să fii singur, în afara Italiei, şi să afli că ai contractat infecția cu Covid-19 este cu siguranță neplăcut, mai ales dacă nu ştii exact ce trebuie să faci şi mai ales în ce moment.
Intervenția farmacologică rapidă, cu scopul de a contracara infecția, este un factor determinant pentru a evita spitalizarea.
Iată aşadar că preşedintele Confindustria România, Giulio Bertola, ce ocupă şi funcția de vicepreşedinte al Confindustria Est Europa, delegat fiind pentru domeniul “Sănătate şi Filiera Industrială a Sănătății”, a încheiat un acord de colaborare strategic cu “Comitato Terapia Domiciliare Covid-19” înființat de avocatul Erich Grimaldi, acesta din urmă ocupând şi funcția de preşedinte în cadrul acestui comitet.
De fapt, grație solicitărilor continue venite din partea Comitetului pentru terapia la domiciliu, în urmă cu câteva zile, Senatul italian a aprobat ordinea de zi ce impune Guvernului italian să actualizeze protocoalele privind tratamentele la domiciliu împotriva Covid-19.
În acelaşi timp, Tribunalul Administrativ Regional (TAR) a stabilit că medicii pot prescrie propriilor pacienți medicamentele pe care le consideră adecvate, cu conştiință şi demnitate.
Schema terapeutică de tratament imediat la domiciliu, redactată de peste 200 de medici şi specialişti italieni, pe baza propriilor dovezi şi experiențe, a fost împărtăşită şi în Statele Unite ale Americii de către doctorul Harvey Risch, MD, PhD, profesor în epidemiologie în cadrul Departamentului de Epidemiologie şi Sănătate Publică al Yale School of Public Health şi Yale School of Medicine USA şi de către doctorul Peter A. McCullough, MD, MPH, preşedinte al Societății Americane de Cardiologie şi Nefrologie din Phoenix, Arizona, SUA.
Ideea de a reuni medici, pe întreg teritoriul Italiei, gata să intervină de la distanță sau la domiciliul pacienților încă de la primele simptome ale bolii, prin intermediul unui protocol terapeutic testat, părea un vis de neatins.
În schimb, avocatul Erich Grimaldi, după ce a avut această idee genială, a transformat-o imediat în realitate, deschizând sedii, puncte de contact şi un website dedicat, cu medici experți în prima linie, pe întreg teritoriul național.
Acordul între Confindustria România şi Comitetul pentru tratament la domiciliu împotriva Covid-19 poartă acest proiect sanitar extraordinar dincolo de granițele Italiei, în România, unde prezența cetățenilor italieni şi a familiilor mixte italo-române este cu adevărat numeroasă.
“Trăim în prezent momente extrem de dificile şi sistemul public de sănătate, aşa cum se întâmplă de altfel în întreaga lume, este pus la grea încercare. Din acest motiv am simțit că avem datoria să găsim o soluție concretă şi imediată pentru nenumăratele cereri de sprijin pe care adesea le primim din partea celor care, aflându-se în România, contractează virusul Covid-19.
Să putem conta pe sute de medici, membri ai Comitetului pentru tratamentul la domiciliu, care de luni de zile s-au implicat, în mod gratuit, să îi asiste pe cei infectați, chiar şi de la distanță, a fost un rezultat extraordinar, posibil numai grație sensibilității avocatului Erich Grimaldi care, în calitate de preşedinte al acestui Comitet, şi-a manifestat imediat disponibilitatea de a oferi sprijin medical şi cetățenilor italieni din străinătate” declară preşedintele Confindustria România, Giulio Bertola.
Prima fază a acordului prevede posibilitatea, inclusiv pentru cetățenii italieni care se află în România, de a primi în mod gratuit asistență din partea medicilor italieni înscrişi în Comitetul pentru tratamentul la domiciliu, prin intermediul paginii de Facebook a grupului, conform unei proceduri ce va fi comunicată în scurt timp.
Obiectivul este, aşa cum avocatul Grimaldi a subliniat de mai multe ori, să se ajungă la un adevărat “kit de salvare”, gata de utilizare, care să includă un oximetru şi medicamentele ce trebuie utilizate, însă numai în urma consultului medicului, în eventualitatea infectării şi a manifestării unor simptome.
Această ultimă acțiune ar putea fi implementată de autorități pentru categoria de cetățeni care se află la risc, vârstnici şi pacienți cu boli grave, prin trimiterea acestui “kit” direct acasă.
Confindustria România a inițiat deja şi faza a doua a acestui proiect, aceea de a dialoga cu asociațiile medicilor de familie români, pentru a permite discuțiile cu medicii italieni membri ai Comitetului, cu scopul de a repeta aceeaşi inițiativă şi în România.
Domnul avocat Grimaldi este ferm convins de necesitatea implicării medicilor de familie: “Suntem obişnuiți să privim medicul de familie, în mod eronat, doar ca pe cel care ne prescrie rețete şi ne oferă indicații de tratament pentru bolile “simple”, cum sunt virozele sau gripa, uitând cât este de importantă rețeaua de medicină în teritoriu într-o situație precum cea actuală. Infecția cu Covid-19 se poate manifesta sub trei forme diferite: pacienți pozitivi dar asimptomatici, pacienți pozitivi cu simptome uşoare şi pacienți pozitivi cu simptome mai severe. Evităm în mod deliberat precizarea medicamentelor pentru a preveni situații periculoase generate de automedicație şi pentru că, raportat la schemele de tratament cu combinații de medicamente prevăzute şi aprobate de sistemul de sănătate național, fiecare pacient este diferit, iar tratamentul trebuie adaptat de medic pentru fiecare pacient în parte. Medicii membri ai Comitetului sfătuiesc mereu însă să avem în casă cel puțin un antiinflamator, un antibiotic, un preparat cu cortizon şi heparina. Unele dintre aceste medicamente însă trebuie prescrise de medicul curant şi, în orice caz, trebuie să aibă loc un consult înainte de administrare. Trebuie să implicăm medicii de familie şi pe cei care lucrează în spitale din toată Europa, pentru a putea implementa inițiativa noastră şi în alte țări”, încheie preşedintele Comitetului pentru tratament la domiciliu, avocatul Erich Grimaldi, care a creat deja o rețea cu centrul Americii de Sud.
Între timp în România, grație acestui acord, doar în ultima lună, peste 20 de pacienți au putut beneficia de asistență din Italia, ajungând să obțină un rezultat negativ la infecție în doar câteva zile, şi nefiind nevoiți să ajungă la spitalizare.
Prima infranjere majora a nazistilor dim ue pe frontul de Vest
Adica a nazistilor Macrou, Mercaloaica si Ursuza van der Lemn !
Nu uitati de mana mea dreapta standartenfuhrer Klaus Wiermer si de cele stangi Orbanii Stepan und Lucovid !
Natarailor.
Medicul roman Grosan practica de un an tratamentul covid inca dela primele simtome telefonic sau programat.
Bolovanii din minister au chemat-o la judecata 😂
Si au lasat-o in pace ca nu au acut ce sa-i reproseze.
@ Sunteți de părere că ar putea fi realizată și o cercetare despre evoluția industrială, evoluția vaccinării și boli cronice apărute , alte boli grave, pentru perioada de când vaccinarea este folosită ca metodă extinsă de prevenție a bolilor, eventuale mutații apărute în această perioadă, la viruși , genetice, ?
Ce Confinindustria, italieni si alte balarii? Bateti campii dar fara grati.
De ceva vreme bolnavii cu forme usoare si medii cu Covid sunt consultati la spitalele din Romania si trimisi acasa cu scheme de tratament. Eu am facut Covid luna trecut, am fost la control la spitalul Bals si mi s-a dat o schema de tratament consistind din medrol si un anti-coagulant. Medicul mi-a spus sa iau si vitamina C in doze mai mari. N-am fost singura; doar cateva cazuri grave au fost internate. Restul celor consultati au plecat acasa cu schema de tratament. Exista deja protocale de tratament; la Bals este folosit protocolul american MATH (medrol, anti-coagulant, vitaminele B1 di C)