De ce insistă China pe modelul zero-Covid

Conform ultimele statistici furnizate de OMS la începutul lunii mai, numărul cazurilor de COVID-19 a depășit 529 milioane, iar rata de infectare și mortalitatea din China s-au menținut la cel mai scăzut nivel pe plan global.

Pe de altă parte, în ultima săptămână, SUA au înregistrat aproape 110.000 noi cazuri de COVID-19 pe zi, cu 22% mai multe comparativ cu acum două săptămâni.

Situațiile sus-menționate sunt o comparație a rezultatelor a două politici antiepidemice total diferite.

De la izbucnirea pandemiei COVID-19, peste un milion de americani au murit și 200.000 de copii au rămas orfani.

În martie anul acesta, toate statele federale din SUA au eliminat obligativitatea purtării măștii, ceea ce a dus la creșterea rapidă a cazurilor care au necesat spitalizare.

Spre deosebire de situaţia din SUA, în China, o persoană infectată este izolată îndată ce este descoperită, ca să fie asigurată sănătatea populaţiei.

Măsura este necesară pentru că RP Chineză are cea mai numeroasă populaţie din lume, resursele medicale pe cap de locuitor fiind destul de scăzute. Mai mult, peste 267 milioane de chinezi au vârsta de peste 60 ani.

Cercetarile arată că dacă nu se aplică măsura zero-COVID, luând în considerare numărul vârstnicilor, răspândirea virusului nu va putea fi controlată şi va duce la consecinţe greu de imaginat.

Politica zero-COVID este, de asemenea, o măsură economică pe termen lung. Economistul-șef al Fondului Monetar Internațional, Pierre-Olivier Gourinchas, a declarat recent că aceasta a asigurat funcționarea normală a economiei chineze în ultimii doi ani.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW