ProWear: magazinul tău specializat în echipamente de protecție

În calitate de angajator, ești responsabil de un mediu de lucru sigur și sănătos pentru angajații tăi. Ești de asemenea familiarizat cu riscurile privind siguranța în industria în care activezi, precum și cu măsurile pe care le poți lua pentru a contracara aceste riscuri.

EIP înseamnă echipament individual de protecție sau echipament pe care îl utilizezi pentru a îți garanta (propria) siguranță. Utilizeaza echipamente de protecție întotdeauna și oriunde, acolo unde este necesar. Respectă instrucțiunile de utilizare, întreține-le bine și verifică periodic dacă acestea oferă în continuare o protecție suficientă. Dar când folosești ce tip de protecție?

ProWear este magazinul tău specializat în echipamente de protecție a muncii și îți propune 7 sfaturi simple și ușor de aplicat, cu precizarea că respectarea corectă a siguranței necesită eforturi mici, dar poate avea o influență mare asupra sănătății fiecaruia dintre noi.

  • Protecție pentru cap

Purtarea unei căști oferă protecție și poate preveni rănirea capului. Selectează o cască robustă, adaptată condițiilor de muncă. Actualmente poți găsi multe modele cu un design elegant și poți alege opțiuni suplimentare, cum ar fi un ham textil cu suspensie confortabilă și bandă anti-transpirație.

  • Protejează ochii

Ochii sunt cele mai complexe și fragile părți ale corpului nostru. În fiecare zi, peste 600 de persoane din întreaga lume suferă leziuni oculare în timpul activității lor. Datorită unei perechi bune de ochelari de protecție, aceste leziuni ar putea fi prevenite. Intri în contact cu lumină puternică sau radiații infraroșii? Atunci ochelarii de sudură sau un scut oferă protecția ideală!

  • Protecție auditivă

Lucrezi într-un mediu cu niveluri sonore ridicate? În acest caz, este foarte important să iei în considerare protecția auditivă. Antifoanele interne sunt foarte confortabile, dar antifoanele externe sunt convenabile la locul de munca întrucât le poți pune sau scoate rapid. În plus, anumite antifoane externe permit fixarea pe casca de protecție, astfel încât oferi siguranță capului și urechilor în același timp.

  • Păstrează o bună respirație

Purtarea unei măști la locul de muncă nu este un lux, cu siguranță nu atunci când intrați în contact cu particule periculoase. 15% dintre angajații din UE inspiră vapori, fum, pulbere sau altele similare în timp ce își îndeplinesc sarcinile. Semimastile de protecție cu și fără supapă sunt folosite pentru protejarea împotriva aerosolilor de particule solide și lichide, cu condiția ca concentrația dispersiei acestor aerosoli în aer să nu depășească o anumita valoare. Dacă mediul este cu adevărat toxic, folosește o mască integrală. Aceasta aderă strâns la față, pentru a proteja nasul și gura împotriva poluării dăunătoare.

  • Protejează mâinile cu mănușile potrivite

Mâinile și degetele sunt deseori rănite, deci este vital să le protejăm corespunzător. În funcție de sectorul în care lucrezi, puteți alege mănuși pentru diferite aplicații: protecție împotriva vibrațiilor, protecție împotriva tăieturilor provocate de materiale ascuțite, protecție împotriva frigului sau căldurii, protecție împotriva riscurilor bacteriologice, protecție împotriva stropilor de substanțe chimice diluate.

  • Protecție pentru picioare

Chiar și picioarele tale au nevoie de o protecție solidă. Bocancii, pantofii (tip S1, S2 sau S3) și cizmele (tip S4 sau S5) sunt soluția ideală pentru a proteja picioarele împotriva greutăților mari. O talpă antiderapantă este utilă atunci când lucrezi într-un mediu umed, cu siguranță dacă știi că 16,2% din toate accidentele industriale sunt cauzate de alunecare sau împiedicare. Pe suprafețele alunecoase, cum ar fi zăpada și gheața, sunt recomandate cizmele cu talpă exterioară Vibram® pentru rezistență maximă la alunecare, 50% mai ușoare decât cizmele din cauciuc. Șosetele speciale pot oferi un plus de confort.

  • Poartă îmbrăcămintea de protectie corectă

Prevenirea accidentelor este crucială într-un mediu aglomerat. De aceea, o vizibilitate bună la locul de muncă este o necesitate: o jachetă cu inaltă vizibilitate și pantaloni dintr-o țesătură puternică pot ajuta la prevenirea accidentelor. La fel ca protecția mâinilor, există versiuni pentru diferite aplicații.

ProWear crede că prevenirea este mai bună decât vindecarea. Nu lăsa nimic la voia întâmplării, poți consulta pe site-ul nostru mărcile de renume de la care provin echipamentele de protecție. Iar pentru orice alte informații suplimentare poți intra aici.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW