2.1 C
București
duminică, 29 noiembrie

PSD nu vrea pact cu Klaus Iohannis

Liderii PNL, USR, PMP și Pro România au semnat joi acordul politic pentru consolidarea parcursului european al României, propus de președintele Klaus Iohannis.

Pe 26 mai au avut loc alegeri europarlamentare şi formaţiunile dumneavoastră au obţinut rezultate frumoase. În paralel cu alegerile, am convocat un referendum naţional, fiindcă mi s-a părut că poporul trebuie să-şi exprime suveranitatea şi trebuie să dea un răspuns ferm şi clar unei guvernări eşuate şi atacului neîncetat asupra Justiţiei, care s-a desfăşurat fără întrerupere din decembrie 2016 până pe 27 mai”, a spus Iohannis în cadrul ceremoniei de semnare a pactului.

Președintele a adăugat „Urmează alegerile prezidențiale, urmează alegerile locale, urmează alegerile parlamentare. Românii vor şti cum să voteze. Dar pentru a merge mai departe cu rezultatul votului de acum este nevoie să se schimbe Constituţia şi legislaţia aferentă”.

Liderul liberalilor, Ludovic Orban, a subliniat, în cadrul ceremoniei de la Palatul Cotroceni, că încă de la înființarea sa, PNL a acționat „mereu cu determinare pentru România”.

„Mă bucur că am ocazia să semnez un document extrem de important, care poate pune bazele realizării unei democrații autentice, să permită fiecărui cetățean să-și găsească dreptatea. Încă de la înființare, PNL a acționat constant, cu determinare, pentru ca România să devină cu adevărat o țară europeană, dezvoltată, care să stea pe picior de egalitate la masa deciziilor.”, a adăugat Orban.

Liderul USR, Dan Barna, a declarat că „Uniunea Salvați România a semnat acest acord național pentru că el conține ceea ce de trei ani membrii acesteia susțin”.

„Acest acord este prima piesă dintr-o construcție care trebuie să conțină și “fără penali” în funcții publice. Acest pact e un prim pas dintr-o construcție în care trebuie să transformăm CCR într-un arbitru. Cred că România poate să se repare”, a spus Barna.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW