15.7 C
București
joi, 4 martie

Radarul Deltei Dunării, aplicaţia prin care putem stopa abuzurile din rezervaţie

Începând de marti, aplicaţia Radarul Deltei Dunării, proiect realizat la initiativa Asociaţiei “Salvaţi Flora şi Fauna Deltei Dunării” cu suportul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Deltei Dunării – ARBDD a intrat în funcţiune.

Această aplicaţie poate fi descărcată online, de orice utilizator, pe telefonul mobil, pentru Android, din GooglePlay. Cu ajutorul acesteia, orice turist sau localnic poate monitoriza personal, accesul autovehiculelor şi al ambarcaţiunilor în Biosfera Delta Dunării.

“Practic, aplicaţia Radarul Deltei Dunării reprezintă un instrument civic, aflat la îndemâna fiecărui utilizator, cu ajutorul căreia poate interveni şi preveni rapid, cu un efort minim de timp în combaterea pescuitului ilegal din Delta Dunării, dar succesul acesteia depinde în mare măsură, de fiecare dintre noi, turişti sau localnici, de modul în care societatea civilă se va implica activ pentru a proteja această Rezervaţie a Biosferei, a doua delta europeană, ca dimensiune. Cred că numai printr-o responsabilizare a societăţii civile, prin creşterea gradului de transparenţă şi implicare activă putem vorbi de o eficientizare a procesului de combatere a pescuitului ilegal. Important este să putem creşte considerabil numărul de observatori voluntari, care pot monitoriza şi semnala eventualele nereguli sesizate în Delta Dunării”, susţine Delia Popescu, coordonatorul de proiecte din cadrul Asociaţiei “Salvaţi Flora şi Fauna Deltei Dunării”.

Iniţiatorul acestei aplicaţii îşi propune ca, în următoarea etapă, Radarul Deltei Dunării să permită posibilitatea de a încărca în aplicaţie fotografii sau de a semnala GeoLocation evenimentele din Delta Dunării.

Cum funcţionează aplicaţia Radarul Deltei Dunării

Odată instalată pe telefonul mobil, aplicaţia permite oricărei persoane, care observă o ambarcaţiune ce este susceptibilă de braconaj, să poată verifica imediat, după numărul de înmatriculare sau numele ambarcaţiunii, dacă aceasta are permis de acces în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării. Aceeaşi procedură este valabilă şi pentru verificarea permisului unui autovehicul, prin simpla introducere a numărului de înmatriculare.

În funcţie de datele introduse, aplicaţia Radarul Deltei Dunării afişează două variante de răspuns: “Există permis valabil!” sau “Nu există permis valabil!”

În situaţia în care, după verificarea numărului de înmatriculare al ambarcaţiunii sau al autovehiculului, utilizatorul constată că nu există permis de acces, se recomandă semnalarea acestui caz la TEL VERDE, la numărul: 0.800.827.233 (0.8008.ARBDD), un serviciu telefonic, non-stop, dedicat sesizării problemelor din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD).

Radarul Deltei Dunării, aplicaţie realizată de Asociaţia Salvaţi Flora şi Fauna Deltei Dunării, va fi pusă gratuit la dispoziţia ARBDD (Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW