Raiffeisen Asset Management devine cel mai mare administrator de fonduri deschise de investiții din România

Activele Raiffeisen Asset Management (RAM) au depășit 6 miliarde de lei la finalul lunii august 2021. RAM devine astfel cel mai mare administrator de fonduri deschise de investiții din România. Compania de administrare a investițiilor, subsidiară a Raiffeisen Bank România, are în prezent o cota de peste 23% din piață locală a fondurilor deschise de investiții. 

Activele administrate de Raiffeisen Asset Management au crescut cu peste 800 milioane de lei față de finalul anului trecut. Cel mai rapid ritm de creștere a activelor a fost înregistrat de fondurile de acțiuni și cele mixte (cu componentă de acțiuni), care însumează în prezent peste 1 miliard de lei. Totodată, numărul total al clienților care investesc în fondurile administrate de Raiffeisen Asset Management a crescut cu peste 12% de la începutul acestui an, ajungând în prezent la aproape 42.000. 

Politicile fiscale și monetare implementate la nivel local și global în cursului anului trecut cu scopul de a stopa efectele negative ale pandemiei au generat presiuni inflaționiste și, în același timp, au sprijinit creșterea burselor de acțiuni. Acest context de piață din ultimele 12-15 luni a favorizat evoluția fondurilor de acțiuni, fapt reflectat și de interesul crescut al clienților noștri pentru acest tip de fonduri. 

Fondul de acțiuni locale, Raiffeisen România Dividend, a înregistrat de la începutul acestui an un randament de 31.6%, în timp ce valoarea activelor sale a depășit pragul de 200 milioane de lei. În același timp, fondul de acțiuni internaționale, Raiffeisen Global Equtiy, lansat în prima parte a anului trecut, a obținut un randament de 12.8% de la începutul anului, iar activele sale au depășit 30 de milioane de euro. 

Pandemia ne-a schimbat viață și a adus noi provocări legate de modul în care ne gestionăm banii. Trecem printr-o perioadă cu inflație ridicată și presiuni asupra cursului de schimb, inamicii economiilor noastre. Creșterea susținută a investițiilor în fondurile cu componentă de acțiuni, confirmă că acestea reprezintă o opțiune potrivită contextului în care ne aflăm. Important este că avem soluții și mă bucur că o mare parte din clienții noștri au apelat la ele. Ne dorim să fim în continuare aproape de ei, cu produse de investiții potrivite și la îndemână”, a spus Răzvan Szilagyi, CFA, Președinte și CEO Raiffeisen Asset Management. 

S.A.I. Raiffeisen Asset Management S.A. (RAM) este compania specializată în administrarea fondurilor de investiții a grupului Raiffeisen în România și are că acționar majoritar cu 99,99% din acțiuni pe Raiffeisen Bank.

- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW