Raiffeisen Bank face încă un pas important spre agenţii fără casierii

  • Clienţii companii pot depune numerar în 5 valute la maşinile Smart Dropbox;
  • Primele 20 de maşini au fost instalate;

Raiffeisen Bank a început instalarea în unele agenţii a maşinilor Smart Dropbox, pentru depunerile de numerar făcute de companii care utilizeaza volume mari de cash. La aceste maşini se pot depune sume în lei, euro, dolari (USD), franci elveţieni şi lire sterline, in limita a 20.000 de bancnote.

Au fost instalate 20 Smart Dropbox în agenţiile din: Alexandria, Baia Mare, Bârlad, Braşov, Bucureşti, Buzău, Constanţa, Craiova, Focşani, 

Horezu, Iaşi, Piatra Neamţ, Râmnicu Vâlcea, Roşiorii de Vede, Sibiu, Slobozia, Târgovişte, Târgu Mureş, Tecuci şi Timişoara. |n prezent 150 de clienţi folosesc aceste maşini, iar feedback-ul lor este foarte bun. 

Identificarea clienţilor la echipamente se face pe bază de QR code, iar după depunerea cash-ului se primeste o chitanţă cu datele de identificare ale companiei/PJ, precum şi suma depusă. Creditarea conturilor este automată, în aceeaşi zi. 

„Instalarea echipamentelor înseamnă continuarea proiectului nostru „agenţii fără casierii”. Reuşim astfel să le oferim clienţilor metode rapide de depunere a sumelor mari de numerar în principale valute, iar pentru angajaţii noştri mai mult timp pentru consilierea clienţilor şi reducerea unor riscuri operaţionale, pe care le presupune manevrarea sumelor mari de numerar. Anul viitor ne propunem să mai instalam încă cel puţin 25 de maşini, în aşa fel încât să avem Smart Dropbox în fiecare judeţ al ţării”, a spus Bogdan Popa, vicepreşedinte Operaţiuni şi IT la Raiffeisen Bank.

Investiţiile semnificative făcute de Raiffeisen Bank în soluţii automatizate pentru numerar, cu disponibilitate 24/7 şi tendinţa clienţilor de a migra plăţile curente în mediul digital, au permis reducerea treptată a numărului unităţilor băncii care procesează manual operaţiunile cu numerar, la aproximativ 100 de agenţii. |n consecinţă, în peste 65% dintre unităţile băncii angajaţii se pot concentra pe activităţi de consiliere şi servisare, cu valoare adăugată mai mare pentru clienţi. 

Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate pe piaţa bancară din România şi aproximativ 2,2 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. Banca are peste 4.800 de angajaţi, 300 de agenţii în toată ţara, 720 de ATM-uri, aproximativ 400 de MFM-uri şi o reţea de peste 24.300 de POS-uri. 

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW