Recomandări pentru amenajarea dormitorului matrimonial

Dormitorul matrimonial este spațiul în care cuplurile se bucură de odihnă, de relaxare și de intimitate. Însă, pentru ca încăperea să răspundă acestor criterii este necesar să acordăm o atenție sporită amenajării sale. 

Dacă planifici amenajarea sau redecorarea dormitorului matrimonial, ține cont și de următoarele recomandări:

Alege un pat spațios și confortabil 

Dintre toate obiectele de mobilier pe care le cunoaștem, patul este cel care, cu siguranță, nu poate lipsi dintr-un dormitor matrimonial. De fapt, acesta are chiar un rol central, concentrând nu doar focusul vizual al camerei, dar asigurând și mare parte din confortul resimțit aici. Prin urmare, prima noastră recomandare este să investești într-un pat și într-o saltea de calitate, suficient de încăpătoare pentru două persoane. În ceea ce privește designul acestui obiect de mobilier, poți alege modele foarte elegante din gama de paturi tapițate de la Favi

Nu uita de noptiere 

Noptierele se află și ele printre acele piese de mobilier absolut indispensabile dintr-o cameră matrimonială, având în vedere funcționalitatea lor. Acestea permit ca fiecare dintre parteneri să-și depoziteze în sertare obiectele personale, precum și să se bucure individual de anumite activități – cum ar fi cititul chiar și când celălalt doarme sau urmărește serialul preferat. Pentru un design simplu și clasic alege noptiere în același set cu patul, dar pentru o amenajare în stil eclectic sau pentru un plus de originalitate, mizează pe alte tipuri de materiale. De exemplu, noptierele din sticlă au creat un nou trend în materie de amenajare a dormitoarelor. 

Amenajează o zonă de relaxare 

Dacă dormitorul tău este îndeajuns de generos din punct de vedere al spațiului, amenajează în interiorul său și un spațiu de relaxare. Un fotoliu confortabil, o canapea mică sau chiar un divan poziționate aproape de fereastră sunt ideale pentru a crea un colț în care să poți citi sau să poți admira natura în timp ce îți servești cafeaua. 

Optează pentru o paletă de culori care îndeamnă la relaxare

Atunci când îți amenajezi dormitorul matrimonial, foarte importantă este și paleta de culori aleasă pentru pereți și nu numai. În general, recomandarea specialiștilor în design este ca, pentru camera de dormit, să optezi pentru nuanțe care îndeamnă la relaxare și care induc starea de calm. Chiar dacă ești un fan al culorilor ce transmit un vibe energic, mult mai potrivite sunt pentru acest spațiu nuanțele pastelate (de exemplu, albastrul, cremul, griul sau verdele pal). Poți folosi, însă, accentele de culoare prin alegerea unor decorațiuni în tonuri puternice, însă nu exagera. 

Accesorizează ferestrele corespunzător 

Din decorul unui dormitor matrimonial intim și confortabil nu pot lipsi nici accesoriile pentru ferestre. În funcție de modelul ales, te bucuri de diverse beneficii; pe de-o parte, perdelele și draperiile lungi fac ca spațiul să pară mai amplu, înălțând optic pereții. Totodată, ele sunt și foarte elegante, dar și versatile. Pe de altă parte, ia în calcul și alte opțiuni de umbrire, cum ar fi jaluzelele sau rulourile pentru geamuri – de altfel foarte adecvate pentru un dormitor atipic, cu design industrial sau scandinav. 

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW