Victimele lui R. Kelly: Ultimul capitol (4×60’)
Premiera marți, 7 martie, de la ora 23:00
Titlul original: Surviving R. Kelly: The Final Chapter
Crime+Investigation prezintă, în premieră și în exclusivitate, ultima parte a seriei documentare Victimele lui R. Kelly, nominalizată la premiile Emmy, care îl urmărește pe fostul superstar R&B în timp ce se confruntă cu mai multe procese federale și statale.
Noile episoade dezvăluie detalii înfricoșătoare despre ademenirea bărbaților în scopuri sexuale, căsătoria și anularea căsătoriei cu Aaliyah, pe atunci în vârstă de 15 ani, despre care s-a speculat pe scară largă că ar fi fost frauduloasă.
„Ultimul Capitol” urmărește mărturia din instanță a fostei prietene a lui R. Kelly, Azriel Clary, împărtășind detalii îngrozitoare despre abuzul al cărei victimă a fost. Familia sa descrie de asemenea tacticile de intimidare utilizate de suporterii lui R. Kelly, în timp ce experți juridici și jurnaliști oferă informații despre acuzațiile de șantaj cu care se confruntă Kelly. Pe lângă noi mărturii, episoadele prezintă și consecințele infamei amenințări cu arma care a dus la anularea proiecției premierei documentarului. Serialul se încheie cu declarațiile supraviețuitorilor în urma verdictului final împotriva lui R. Kelly.
Documentarul „Victimele lui R. Kelly” prezintă adevărata poveste a controversatului R. Kelly din 1970 până în prezent și cuprinde peste 50 de interviuri, inclusiv cu activista pentru drepturile civile Tarana Burke, muzicienii John Legend și Sparkle, gazda unui talk-show și fostul DJ Wendy Williams, fosta soție Andrea Kelly, fosta iubită Kitti Jones, frații Carey și Bruce Kelly și mulți alții.
Cineva ascunde ceva (13×60’)
Începe miercuri, 15 martie, de la ora 23:00
Titlul original: Somebody’s Hiding Something
Când pistele se epuizează și un caz rămâne nerezolvat, un singur lucru îi face pe anchetatori să continue – bănuiala că „Cineva ascunde ceva”. În această serie documentară, spectatorii se alătură detectivilor în căutarea persoanei care deține indiciul ce va redeschide cazul.
De la rude și prieteni îndurerați la iubiți părăsiți și martori oculari, anchetatorii analizează fiecare detaliu și discrepanță pentru a descoperi motivele crimei, precum și motivul pentru care a fost ascunsă o probă-cheie.
„Cineva ascunde ceva” este un thriller psihologic transpus în viața reală, iar fiecare episod prezintă o adevărată crimă misterioasă, care vă va ține în suspans până la ultimul cadru.
Începe joi, 9 martie, de la ora 00:00
Titlul original: Homicide: Hours to Kill
Cheia soluționării chiar și a celor mai dificile cazuri de crimă se află undeva în ultimele 24 de ore ale vieții victimei. Acest serial documentar urmărește detectivii în vreme ce pun cap la cap evenimentele petrecute în acest interval critic. De la soții geloși și urmăritori obsedați până la secrete îngropate și arme fumigene, fiecare episod este un puzzle mortal în care spectatorii urmăresc fiecare pas al căutării zguduitoare.
Crime din Boston (4×60’)
Începe duminică, 26 martie, de la ora 00:00
Titlul original: Bloody Boston
Emisiunea prezintă o abordare inedită a crimei organizate din Boston, de la celebrul fugar „Whitey” Bulger la războaiele brutale dintre bandele irlandeze, corupția din cadrul FBI-ului și jafurile nerușinate.
James „Whitey” Bulger a fost mult timp imaginea crimei organizate din Boston. Dar acesta nu era singurul din oraș. Bostonul a fost mult timp o lume tribală și nemiloasă, plină de băieți deștepți care aveau propriile imperii, de mafioți care conduceau cartiere în care Whitey Bulger și nici măcar familiile de infractori din New York nu ar fi îndrăznit să se aventureze.
În zilele de dinaintea gentrificării, Boston era capitala mondială a mașinilor blindate și un câmp de luptă sângeros în infamul război al bandelor irlandeze. Edificiile onorabile ale orașului care adăposteau obiecte de artă prețioase au fost adesea ținta furturilor nerușinate de tablouri neprețuite, în timp ce sudul Bostonului a devenit epicentrul traficului transatlantic de arme către IRA.
În această serie documentară în patru părți, toate poveștile pot fi în sfârșit spuse, direct de la cei care și-au plătit datoriile și au trăit pentru a le povesti.