7.6 C
București
sâmbătă, 24 octombrie

Relativismul – sindromul societatii contemporane

Te-ai confruntat cu situatii ce nu mai pot fi solutionate rapid, prin alegerea simpla a unei variante de raspuns? Ai observat ca lumea nu mai este consolidata pe concepte impartite clasic in „Bine si Rau”, „Alb si Negru”? Odata cu evolutia societatii, cu modernizarea vietii cotidiene din toate punctele de vedere existentiale, a fost integrat si absorbit conceptul RELATIVISMULUI, unul dintre cele mai importante nuclee ale societatii contemporane. Cu toate acestea, desi el este asimilat de catre fiecare individ reprezentant al modernismului, nu este aplicat, ori constientizat, mereu, caz in care apar actiunile extremiste.

Efecte si Remedii

Relativismul regasit in societatea contemporana s-a raspandit, odata cu evolutia umana si tehnologica, in toate domeniile de activitate, in diverse rapoarte, mai mari sau mai mici. Astfel, creandu-se un haos general care, desi la nivel macro se incearca a fii organizat, fara o ordonare definitorie la nivel micro, nu poate persevera in timp.

Timpul liber si activitatile din viata personala, care aveau odinioara scopul relaxarii si recrearii, au inceput sa devina considerate scuze ce impiedica munca excesiva. Desi acest lucru este benefic pentru sanatatea fiecarei persoane, multi uita acest lucru, punand un accent mai mare pe situatia financiara. Daca insa, iti doresti sa imbini cele doua aspecte, vezi casa de pariuri online Sportingbet, una dintre cele mai cautate agentii. Aceasta iti pune la dispozitie posibilitatea de a-ti valorifica pasiunea pentru sport, oferindu-ti platfome stabile pe care poti depune mize online, de oriunde, oricand. Aceasta activitate sociala este un subiect controversat, caruia i se aplica conceptul relativismului, datorita inceputurilor sale, cand nu erau dezvoltate numeroasele modalitati de informare, ori multitudinea de strategii si sisteme, menite sa sporeasca castigurile pariorilor. Aceste aspecte s-au schimbat foarte mult de-a lungul anilor, iar odata cu dezvoltarea acestui tip de jocuri de noroc in mediul online,  au evoluat si sursele de informare asupra posibilelor rezultate. Daca iti doresti ca aceasta activitate sa fie cat mai placuta, asuma-ti investitiile pe care le faci cu scopul obtinerii unor castiguri cat mai mari, si consulta inainte de a depunde un pariu, surse corecte si complete de informare, precum Biletul Zilei de pe link-ul https://www.pontul-zilei.com/category/biletul-zilei/ , fara a uita de cotele si pronosticurile oferite de casa de pariuri unde doresti sa depui biletul.

Relativismul se axeaza foarte mult pe instabilitatea unei definitii limitate asupra unui concept. El s-a raspandit foarte mult, in mod special, datorita diversitatii si consumerismului la nivel international, care a luat amploare datorita dorintei de adaptare si evolutie. Desi acesta exista inca de la inceputurile omenirii, nu a fost atat de evidentiat pana in secolul XXI, cand individualitatea a fost inregistrata pe din ce in ce mai multe planuri, in, din ce in ce mai multe, domenii de activitate.

Desi acest concept aduce cu sine multe avantaje, exista si efecte negative ale acestuia, precum cresterea complexitatii situatiilor odinioara simple, usor si rapid de solutionat. Persoanelor care nu sunt stapane pe sine si nu se cunosc suficient de bine, relativismul le aduce o doza de complexitate aplicata tuturor situatiilor pe care le intampina, impingandu-le spre diverse extreme, acestia nemaiputandu-si gasi echilibrul propriului univers.

Cum te afecteaza pe tine?

Predominand in societate, relativismul afecteaza direct, mai mult sau mai putin, fiecare individ al acesteia. Chiar daca el este sau nu constientizat, repercursiunile sale se resimt pe toate planurile existentiale, fie ca este vorba de cel profesional sau personal.

La bazele sale sta volumul imens de informatie regasit in mediul online si rapiditatea acesteia de a se schimba, o stire putand fi catalogata ca noutate acum, in urmatoarele ore fiind deja pierduta in amalgamul celor raspandite ulterior. Datorita tuturor aspectelor mentionate mai sus, trebuie sa deprinzi incredere in tine, sa ai motive solide pentru deciziile pe care le iei, astfel incat indiferent de repercursiunile, pozitive sau negative, ale acestora, sa iti pastrezi echilibrul intern, indiferent de planurile implicate.

Nu evita situatiile complexe si foloseste-ti experienta de viata pentru ca ele sa fie solutionate cat mai amiabil, tinand cont de conditiile si imprejurarile in care a trebuit sa iei deciziile finale. Binele si Raul sunt termeni relativi, fiind definiti si perceputi diferit de catre fiecare individ in parte, de aceea, incercarea de a multumi pe toata lumea sau cautarea Adevarului Absolut, sunt concepte ideologice, asemuite urmaririi unei himere.

Relativismul exista si nu poate fi inlaturat, datorita faptului ca este deja absorbit de societate, facand parte din aceasta si stand la bazele sale. Nimeni nu stie in ce directie va conduce evolutia omenirii, a societatii, insa aspiratiile si necesitatile acestora cladesc pe zi ce trece, inevitabilul viitor relativ.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW