Renault a înregistrat în 2020 o pierdere istorică de 8 miliarde de euro

Pandemia de coronavirus a lovit grav marele constructor de automobile Renault, înregistrând anul trecut o uriașă pierdere, de 8 miliarde de euro. Vânzările de vehicule s-au diminuat în 2020 cu 21,3% față de anul precedent, cifra de afaceri ajungând la 43.474 milioane de euro. Și la Bursa din Paris, grupul Renault a fost rapid sancționat. Acțiunile sale au pierdut 4,21%, coborând până la 38,12 euro.

La diminuarea dramatică a vânzărilor a contribuit și partenerul japonez Nissan. Per total, grupul a vândut cu 3 milioane vehicule mai puțin decât în 2019.

Anul 2021 va fi și mai dificil

…anunță șefii Renault. Directorul general, Luca de Mateo, spune într-un comunicat că anul acesta “va fi dificil, cu incertitudini legate de criza sanitară, precum și de aprovizionarea cu componente electronice”. Grupul nu a publicat previziuni cât de cât clare pentru 2021. La ora actuală are acumulate lichidități în valoare de 16,4 miliarde euro, din care 4 miliarde obținute prin împrumuturi garantate de stat . Luca de Mateo a anunțat în luna ianuarie economii, tăieri din bugetul grupului de până la 2,5 miliarde de euro, în special la activitatea de cercetare și la locurile de muncă. Sunt prevăzute noi concedieri.


Foto: By Mic from Reading – Berkshire, United Kingdom – Sabres, Landes – France, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=49510426

- PROMO - img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW