duminică, 31 mai, 2020
21.1 C
București

Resursele minerale – creștere record a veniturilor

Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) a contribuit în acest an la bugetul de stat, până la 16 septembrie 2019, cu venituri din tarife de peste 17,6 milioane de lei, față de 9,8 milioane de lei pe întreg anul 2018, fiind înregistrată până acum o creștere a încasărilor de 203%.

Anul trecut, ANRM a contribuit cu venituri la bugetul de stat, din tarife, de 9,8 milioane de lei, față de 8,7 milioane de lei, în 2017 (creștere de 13%).

Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) respinge acuzațiile publicate de unele instituții media cu privire la obținerea de către anumite firme de construcții din regiunea Moldovei a unor licente pentru exploatarea balastierelor în zona Moldovei.

„Precizăm că firmele la care se face referire în presă, respectiv Mavgo Holding SRL din Piatra Neamț, Aqua Park din Slobozia, județul Neamț, Pro Invest din Piatra Neamț, Astral Trading SRL din Piatra Neamț și Danlin XXL din comuna Secuieni, Neamț, NU au avut licență pentru exploatarea balastierelor, ci doar permise de exploatare care au fost obținute, inițial, cu mult înainte de venirea lui Gigi Dragomir la conducerea ANRM și au fost prelungite anual, conform normelor legale în vigoare, pentru continuarea activității.”, precizează ANRM într-un comunicat de presă.

Gigi Dragomir, ANRM: “ANRM acordă, anual, peste 1000 de permise de exploatare a balastierelor, a carierelor de piatră și nisip, pentru firme din toată țara. Aceste permise se acordă de către ANRM în baza unui dosar solid, depus de firmele care solicită acest lucru. Noi respectăm legea. Alocăm timp pentru acordarea fiecărui permis de exploatare, fără preferințe politice și fără a ține cont de relații personale”.

Spre clarificare, vă transmitem următoarele date:

  1. Aqua Park a obținut de la ANRM permis pentru exploatare nisip și pietriș încă din 2011, prelungit anual.
  2. Astral Holding are permis de exploatare nisip și pietriș de la ANRM încă din 2002, care i-a fost prelungit, anual.
  3. Danlin XXL are permis de exploatare nisip și pietriș de la ANRM încă din 2005, care i-a fost prelungit, anual.
  4. Pro Invest are permis de exploatare nisip și pietriș de la ANRM încă din 26.06.2012, care i-a fost prelungit, anual.
  5. Mavgo Holding SRL din Piatra Neamț are permis de exploatare nisip și pietriș de la ANRM încă din 25.04.2016, care i-a fost prelungit, anual.

Curtea de Apel Iași: ANRM, câștig de cauză în procesul privind transferul licenței de exploatare pentru perimetrul Cristesti -Draguseni, de la Agregate Est la Ami Turing

Curtea de Apel Iasi a dat castig de cauza ANRM, în procesul cu reclamantele Ami Turing SRL și Agregate Est SRL, în care acestea din urmă cereau obligarea ANRM să aprobe transferul licentei de exploatare pentru perimetrul Cristești -Drăgușeni, de la Agregate Est la Ami Turing.

ANRM a emis Adresa nr.3534/21.03.2018 prin care si-a exprimat aprobarea prealabilă cu privire la transferul Licentei de exploatare nr. 3285/2002, perimetrul Cristești – Drăgușeni, substanță nisip și pietriș.

Ordinul final privind aprobarea transferului licenței de exploatare nu a mai fost semnat de către președintele ANRM deoarece acest transfer este ilegal in conditiile actuale, fapt confirmat de sentinta Curtii de Apel Iasi.

ANRM a demarat formalitatile de verificare a legalitatii activitatii desfasurate de societatea Ami Turing SRL.

- Publicitate -

1 COMENTARIU

  1. Ma faceti sa rad cu “cresterea record” a redeventelor din concesionarea mineralelor:
    17 milioane lei!!!!

    Atat de putin castiga statul Roman?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Haos în America. Proteste violente împotriva asasinării lui George Floyd. Revine în atenție o problemă sistemică – cea a segregaţiei populației de culoare

Declanșate la începutul săptămânii trecute, după asasinarea de către un polițist alb a bărbatului de culoare George...

Donald Trump: Statele Unite “pun capăt” relațiilor lor cu Organizația Mondială a Sănătății (OMS)

Președintele american a anunțat vineri că țara sa "pune capăt" relațiilor cu Organizația...

Dumitru Comănescu a devenit cel mai bătrân om din lume

Dumitru Comănescu a devenit cel mai bătrân om din lume, după decesul lui Bob Weighton, la 112...

Un aligator legendar a murit în grădina zoologică din Moscova la vârsta de 84 ani

Aligatorul Saturn a murit de bătrânețe. În jurul lui s-a creat un mit: s-a crezut că a...