20.3 C
București
luni, 12 aprilie

Rețeaua Regina Maria a preluat Endo Institute Timișoara

Prin preluarea Endo Institute, cel mai mare centru de diagnosticare și tratament a endometriozei din Sud-Estul Europei, Rețeaua de sănătate Regina Maria continuă dezvoltarea infrastructurii medicale la nivel național.
În luna iunie a anului trecut, Endo Institute a fost acreditat de Liga Europeană de Endometrioză (EEL) ca Centru de Excelență de nivel 3, singurul din România și al treilea în Europa dintre centrele acreditate în afara țărilor vorbitoare de limba germană. Procesul de acreditare este complex, evaluând managementul informației, protocoale eficiente de management și tratament, chirurgia multidisciplinară, operarea unui număr minim de 100 de cazuri de endometrioză pe an și urmărirea minuțioasă a cazurilor post-operatorii și a rezultatelor pe termen lung. În fiecare an, Liga Europeană de Endometrioză va realiza un audit la Endo Institute, pentru asigurarea calității expertizei medicale în diagnosticarea și tratarea endometriozei.
„Endo Institute a fost inițial dedicat chirurgiei endometriozei, dar ne-am dat seama că vorbim de o patologie complexă, așadar centrul s-a dezvoltat cuprinzând o multitudine de specialități secundare. Pentru noi a fost mereu importantă grija acordată pacientelor și credem că fiecare femeie are dreptul la un diagnostic corect și un tratament personalizat care să răspundă nevoilor ei. Endo Institute este singurul centru acreditat în România și singurul acreditat la vest de Viena de către Liga Europeană de Endometrioză.” declară dr. Voicu Simedrea, fondatorul Endo Institute.
Centrul de Excelență Endo Institute reprezintă un garant al calității și al responsabilității asumate în tratarea pacientelor care suferă de endometrioză, cu peste 10 specialități medicale integrate, peste 30 de medici din aceste specialități și o echipă chirurgicală multidisciplinară. În 6 ani de activitate, angajați și colaboratori cu renume internațional au avut peste 400 de cazuri operate și peste 2000 de paciente examinate.
Tratarea într-un mod cât mai complet a pacientelor cu endometrioză este misiunea Endo Institute, care a determinat stabilirea unei abordări multidisciplinare a bolii. Astfel, echipa medicală formată din specialiști dedicați afecțiunii colaborează cu instructori de wellness în endometrioză, nutriționiști, psihologi și fizioterapeuți. În prezent, este singurul centru de management holistic al endometriozei, beneficiind de colaborarea unor personalități de renume european în domeniu.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW