Rochii elegante pentru petrecerile din această toamnă

Orice eveniment important necesită o pregătire vestimentară specială, mai ales în cazul doamnelor. Femeile au întotdeauna nevoie de rochii elegante care să le pună în valoare silueta, culoarea pielii, stilul și să le facă remarcate la petrecere.

Fie că vorbim de evenimente grandioase, precum nunți sau gale, fie de petreceri mai mici, cu colegii de muncă sau aniversări, ținuta este cea care îți va asigura nu doar stilul, dar și starea de spirit. Este cunoscut faptul că felul cum te îmbraci îți influențează dispoziția.

Ținând cont de criterii precum tipul siluetei, stil și cromatica, alege rochii elegante care te reprezintă și te pun în valoare la petrecerile din acest sezon.

Rochii pentru diferite tipuri de siluetă

În primul rând, atunci când îți alegi rochia, trebuie să găsești croiala care te avantajează. Pentru că nu toate femeile sunt la fel și pentru că există mai multe tipuri de siluetă, iată cum poți alege modelul potrivit. Dacă ai silueta clepsidră, te afli în situația ideală în care aproape orice tip de rochie îți vine bine. Însă dacă vrei să îți pui în valoare corpul, alege rochii elegante care cad lejer pe lângă coapse, strânse în talie, care accentuează această zonă și cu decolteu adânc, care pune în valoare bustul. De asemenea, poți opta pentru rochii pe corp, care subliniază frumos curbele perfecte.

Dacă ești tipul androgin, fără forme voluptoase, optează pentru o rochie cu volum pe bust și în zona coapselor, prinsă cu un cordon îngust în talie, pentru a marca zona. Rochiile cloș, cu fusta amplă, cele cu volane sau modelele cu fustă stil gogoșar sunt ideale în acest caz. De asemenea, poți opta pentru volane sau fronseuri în zona bustului, pentru a crea iluzia de volum. Tot pentru a adăuga volum în zonele suple poți folosi trucul imprimeurilor mari, în special cele cu flori, în culori tari.

Pentru silueta pară, cu bustul generos și coapse subțiri, poți merge pe rochii cu fusta largă și corset sau top pe corp. În general, evită detaliile cu volum în partea de sus și echilibrează silueta cu volum în zona coapselor.

La silueta tip triunghi, cu coapse voluptoase și bust mic, folosește același truc pentru a echilibra proporțiile. Alege, de această dată, volum în zona bustului – volane, fronseuri, aplicații 3D – și fuste care urmează linia bustului și oferă iluzia de subțiere și alungire.

Culori care te avantajează

În ceea ce privește cromatica, aceasta este esențială atât pentru dress-code-ul evenimentului, cât și pentru a-ți pune în valoare tenul. Pentru evenimentele formale alege rochii în culori neutre sau pasteluri, iar pentru petrecerile mai restrânse poți merge pe nuanțe energice. În ceea ce privește compatibilitatea cu nuanța tenului, pielea albă este pusă în valoare de culori tari, în timp ce pielea măslinie arată bine învăluită în tonuri de kaki, bej, olive, galben sau alb. Alege culorile care te avantajează și te vei simți bine la orice petrecere!

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW