România a avut anul trecut cele mai mici preţuri la carne din UE

În România, în anul 2019 se înregistrau cele mai mici preţuri la carne din Uniunea Europeană (UE), cu 37,3% sub media UE, arată datele publicate astăzi de Eurostat, potrivit Agerpres.

În ceea ce priveşte România, situaţia din 2019 este aceeaşi cu cea înregistrată în anul 2018.
Alte state membre cu preţuri scăzute la carne sunt; Polonia (cu 36,7% sub media din UE); Bulgaria (33,8% sub media UE) şi Lituania (29,9% sub media din UE).

Cele mai mari preţuri la carne din UE în 2019 se înregistrau în Austria

În contrast, cele mai mari preţuri la carne din UE în 2019 se înregistrau în: Austria, cu 45% peste preţul mediu din UE; Luxemburg (41%); Franţa (31%) şi Olanda (27%).

În ceea ce priveşte România, datele publicate anterior de Institutul Naţional de Statistică arată că greutatea animalelor şi păsărilor destinate sacrificării pentru consum a crescut, în 2019, cu 7,8% la ovine şi caprine şi cu 7,5% la păsări. S-a diminuat, în schimb, cu 7,5% la porcine, respectiv cu 4,8% la bovine.

În primul trimestru din acest an, România a importat 118.525 de tone de carne şi organe comestibile. Asta înseamnă o creştere cu 7,4%, faţă de perioada similară din 2019. Valoarea acestor importuri s-a majorat cu 43%, până la 257,35 milioane de euro, potrivit datelor Ministerului Agriculturii.

Exporturile de carne şi organe comestibile în perioada ianuarie – martie 2020 au fost de 4,2 ori mai mici decât importurile, respectiv de numai 27.691 tone. Valoarea exporturilor de astfel de produse a fost de 53,69 milioane de euro. Asta înseamnă o uşoară scădere faţă de perioada similară din 2019, când s-a cifrat la 54,14 milioane de euro

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW