România are 420 mii de şomeri cu acte în regulă

Rata şomajului în luna iulie 2021 a crescut cu 0,1 puncte procentuale față de cea înregistrată în luna precedentă, ajungând la 5,1%.

Rata șomajului la bărbați a fost cu 0,7 puncte procentuale mai mare decât la femei.

Numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimat pentru luna iulie a anului 2021 a fost de 420 mii persoane, în creștere față de luna precedentă (408 mii persoane), potrivit INS.

Pe sexe, rata şomajului la bărbați a depăşit-o cu 0,7 puncte procentuale pe cea a femeilor (valorile respective fiind 5,4% în cazul persoanelor de sex masculin şi 4,7% în cazul celor de sex feminin).

Pentru persoanele adulte (25-74 ani), rata şomajului a fost estimată la 4,1% pentru luna iulie 2021 (4,2% în cazul bărbaţilor şi 4,0% în cel al femeilor).

Numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezenta 76,5% din numărul total al şomerilor estimat pentru luna iulie 2021.

Informaţii suplimentare:

Rata şomajului reprezintă ponderea şomerilor în populaţia activă.

Începând cu anul 2021, metodologia Anchetei forței de muncă în gospodării (sursa primară a datelor din acest comunicat) a fost revizuită pentru a răspunde cerințelor noilor regulamente europene intrate în vigoare începând cu 1 ianuarie 2021 (a se vedea și precizările metodologice). Aceste modificări generează un impact sesizabil asupra estimațiilor – în special asupra numărului populației ocupate (și implicit asupra numărului populației active – care este numitorul indicatorului „rata șomajului”). Începând cu anul 2021, persoanele care produc bunuri agricole destinate exclusiv sau majoritar auto-consumului nu mai fac parte din populația ocupată, acest indicator diminuându-se corespunzător. Din acest motiv, datele publicate pentru lunile ianuarie – iulie 2021 nu sunt comparabile cu cele publicate pentru perioadele anterioare.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW