sâmbătă, 28 martie, 2020
11.8 C
București

România, două menţiuni la Olimpiada Internaţională de Filosofie

Lotul olimpic de filosofie a obţinut două menţiuni la a XXVII-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Filosofie (IPO), desfăşurată la Roma (16-19 mai).

Performanţa a fost reuşită de Horia-Ştefan Lixandru (Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti – premiul I în cadrul etapei naţionale) şi Ioan-Victor Popa (Colegiul Naţional „Sfântul Sava” din Bucureşti – premiul al II-lea la etapa naţională).

Echipa României a fost coordonată şi însoţită de Elena Florina Oţet – profesor la Liceul „Andrei Mureşanu” din Braşov (membru fondator al competiţiei şi membru al juriului internaţional) şi prof. Eugen Stoica (membru al juriului şi comitetului internaţional de organizare).

Tema generală a competiţiei din acest an a fost Cultural Heritage and Citizenship şi a prilejuit prezentări şi dezbateri academice pentru toţi participanţii: elevi şi profesori. Au fost prezenţi peste 100 de concurenţi din 48 de ţări (Europa, Asia, America de Nord şi America de Sud).

Olimpiada Internaţională de Filosofie a fost înfiinţată în 1993 la iniţiativa unui grup de profesori din Bulgaria, Germania, Polonia, România, Turcia şi Ungaria şi este oficial recunoscută de UNESCO. România a participat fără întrerupere şi a găzduit în două rânduri această competiţie: Braşov (1998) şi Iaşi (2008).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Antonio Guterres: “Este nevoie de 3.000 miliarde de dolari” pentru ca Sudul planetei să combată coronavirusul

În condițiile în care pandemia de coronavirus continuă să câștige teren și peste 25.000 persoane au murit deja la...

Coronavirus: Noi vești îngrijorătoare de pretutindeni în lume

Sâmbătă, peste 300.000 de contaminați cu coronavirus erau diagnosticați în Europa. Jumătate din ei sunt în Italia (86.498) și...

Londra, în fața unui adevărat “tsunami” de morți și contaminați cu coronavirus

Regatul Unit a depășit încă de joia trecută cifra de 100 morți în decursul unei zile. Are loc o...

Premierul Boris Johnson și ministrul britanic al Sănătății, testați pozitiv cu Covid-19

Într-un video difuzat vineri pe rețelele de socializare, primul ministru al Regatului Unit, Boris Johnson, a anunțat că a...

TRENDING

ANALIZĂ B1: Ce se va întâmpla la protestul din 10 august 2019

Sâmbătă, 10 august 2019, este ziua pe care...

3 conditii pentru inchirieri auto Bucuresti

Posibilitatea inchirii unor masini in unul dintre...