Până astăzi, 22 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 9.710 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.406 au fost declarate vindecate și externate.
508 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj și Prahova, au decedat.
De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 468 de noi cazuri de îmbolnăvire.
La ATI, în acest moment, sunt internați 288 de pacienți.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 12.809 de persoane. Alte 40.774 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.
Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 106.357 de teste.
Nicotina ar putea ajuta în cazul coronavirus
Spitalul La Pitie-Salpetricre din Paris a efectuat deja teste preventive și terapeutice cu plasturi de nicotină, conform TVR.
Surprinzător, studiul demontează credința populară care-i dădea victime sigure pe fumători. Conform francezilor, din totalul pacienților spitalizați cu Covid-19, o mică parte sunt fumători.
Mai mult, după ce au efectuat un studiu pe 350 de persoane, francezii au decretat: „Dintre aceşti pacienţi doar 5% erau fumători, adică cu 80% mai puţini fumători în rândul pacienţilor cu COVID decât în cazul populaţiei generale de acelaşi sex şi aceeaşi vârstă”.
Ar exista o explicație științifică pentru acest lucru, conform experților în domeniu. „Ipoteza este că, prin legarea la receptorul celular utilizat de coronavirus, nicotina îl împiedică sau îl reţine să se ataşeze de acesta şi, prin urmare, să pătrundă în celule şi să se răspândească în organism”, a explicat profesorul Jean-Pierre Changeux de la Institutul Pasteur.