Mâine, Mitingul naţional al lucrătorilor din sănătate

Federația „Solidaritatea Sanitară” anunță desfășurarea Mitingului național al lucrătorilor din sănătate în data de 28 decembrie 2021. În cadrul acestei acțiuni vom „colinda” instituțiile esențiale din România, respectiv Guvernul, Parlamentul și Președinția, rostindu-le „Plugușorul suferinței lucrătorilor din sănătate” și urându-le înțelepciune în acordarea urgentă a drepturilor legitime ale profesioniștilor din sănătate. „Colindul” va fi susținut de toate categoriile de lucrători din sănătate, „urăturile” acestora făcându-se auzite din toate spitalele publice din țară.
Mitingului național al lucrătorilor din sănătate va include următoarea serie de manifestări:
 

  1. Proteste în stradă:
  • Începând cu ora 10:30 – Miting în Piața Victoriei (cu numărul maxim de participanți permis de lege).
  • Începând cu ora 12:30:
    • Miting la Palatul Cotroceni
    • Miting la Palatul Parlamentului (intrarea Izvor).
  1. Manifestări de susținere desfășurate în spitalele din țară.


Având în vedere faptul că modalitatea în care au fost stabilite interdicțiile actuale vizează restricționarea dreptului de proteste (spre exemplu, pot fi desfășurate concerte în aer liber cu 1.000 de persoane, în timp ce un miting de protest nu poate fi desfășurat cu mai mult de 100 de persoane), guvernanții utilizând în acest caz măsurile de protecție împotriva pandemiei ca armă de luptă împotriva dreptului lucrătorilor de a-și promova interesele, ne vedem nevoiți să utilizăm alte soluții legale de acțiune pentru apărarea intereselor lucrătorilor din sănătate. Manifestările desfășurate în spitale constituie un exemplu în acest sens.
Mitingul național al lucrătorilor din sănătate se desfășoară pentru susținerea revendicărilor Federației „Solidaritatea Sanitară” (prezentate în anexă).

Federația „Solidaritatea Sanitară” este organizație reprezentativă la nivelul sectorului Sănătate, având ca membri peste 25.000 de salariați din acest sector. Acțiunile federației sunt desfășurate pentru apărarea și promovarea drepturilor lucrătorilor din sectorul sanitar.

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

WWW