duminică, 5 aprilie, 2020
15.9 C
București

Românii nu își negociază salariul la interviu, deși angajatorii sunt dispuși să ofere mai mult

Mai puțin de jumătate dintre candidații care se prezintă la un interviu negociază salariul, deși suma oferită de companie poate fi mărită de regulă cu până la 25%, afirmă peste șase din zece angajatori. Și mai puțini sunt cei care își negociază beneficiile extra-salariale, arată datele celui mai recent sondaj BestJobs.

Astfel, aproape un sfert dintre angajatori spun că sub 10% dintre candidații care se prezintă la interviu negociază salariul oferit, în timp ce aproape 40% afirmă că între 10 și 50% dintre cei intervievați fac acest lucru. Doar unul din zece recrutori susține că procentul candidaților care își negociază salariul este între 75 și 100%.

Cu toate astea, peste șase din zece angajatori spun că salariul oferit unui candidat este negociabil. În cea mai mare parte (56,6%), recrutorii declară că suma oferită poate fi negociată cu până la 25%. Pentru aproape unul din zece angajatori, candidatul poate negocia cu peste 25% suma oferită. În schimb, circa trei din zece recrutori susțin că nu există nicio marjă de negociere.

Bărbații negociază mai mult decât femeile

În general, cei mai mulți candidați care își doresc negocierea salariului sunt bărbații (46%), în timp ce sub o treime dintre femei abordează acest subiect, conform răspunsurilor oferite de angajatori.

Când vine vorba despre beneficiile extra-salariale, peste jumătate dintre recrutori (53%) spun că sub 10% dintre candidații care se prezintă la interviu negociază și aceste drepturi.

De cealaltă parte, peste patru din zece angajați (42%) susțin că acceptă de regulă salariul oferit de angajator din prima, fără nicio negociere, în timp ce doar doi din zece candidați negociază oferta salarială. Există totuși și angajați (34% dintre respondenți) care spun că obișnuiesc să negocieze atât salariul, cât și pachetul de beneficii extra salariale.

Printre beneficiile extra-salariale negociate de candidați, la un interviu, cele mai cerute sunt programul flexibil de lucru, pentru circa 47% dintre respondenți, bonusurile de performanță (44%) și trainingurile / cursurile de școlarizare plătite de firmă pentru dezvoltare profesională (30%). Alte beneficii care sunt de obicei negociate sunt acoperirea totală/parțială a cheltuielilor de transport (25,3%), mașină de serviciu (24%), posibilitatea de a lucra de acasă (19%) și asigurare privată de sănătate pentru toată familia (18,5%).

În același timp, atunci când candidații sunt întrebați, în cadrul interviului, de așteptările salariale, cei mai mulți dintre ei – trei din zece – menționează nivelul salarial actual. Alți 28% adaugă între 10 și 25% la salariul actual, unul din zece adaugă până la 50% în plus și 8% adaugă cel mult 10%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Marcel Vela, control de rutină în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat

Ministrul de interne, Marcel Vela a efectuat un control de rutină în Punctul de Trecere a Frontierei...

Bun venit în secolul XXI

Cel de al Treilea Război Mondial, economic și social, provocat de epidemia cu Covid 19 este considerat...

Donald Trump avertizează: “Americanii vor trăi în zilele următoare o perioadă oribilă”

Epidemia de coronavirus se propagă într-un ritm fulgerător în Statele Unite. Peste 300.000 de americani sunt deja...

Coronavirus: Record de morți în Regatul Unit. Un bilanț îngrijorător în rândul tinerilor și al copiilor

Un nou record, de 708 morți, a fost înregistrat într-o singură zi în Regatul Unit. În total,...

TRENDING

Peste 13.000 de maşini Dacia, chemate în service! Ce modele sunt vizate

Anunţ bombă pentru proprietarii de Dacii. Constructorul...