12.3 C
București
vineri, 16 aprilie

Rovana Plumb a anunțat că şi-a lichidat împrumutul de 800.000 de lei

Rovana Plumb vine cu explicații în fața Comisiei Juridice din Parlamentul Europan. Europarlamentarul PSD a trimis o scrisoare, în limba engleză, Comisiei JURI în care precizează că și-a lichidta împrumutul de 800.000 de lei, datoria urmând a fi ștearsă până la data de 23 octombrie. 

Plumb susține că a oferit persoanei fizice care i-a oferit împrumutul două apartamente pe care le deţine în România. 

„I-am oferit creditoarei (persoană fizică) două apartamente pe care le dețin în România, care au fost trecute în declarația de avere, și pe care aceasta le-a acceptat ca o rambursare imediată, integrală și finală a împrumutului pe care mi l-a acordat. Prin urmare, datoria care a generat îngrijorările voastre nu mai există. Cât de curând posibil, până cel târziu pe data de 23 octombrie 2019 când Parlamentul European va da votul asupra noii Comisii Europene, soluțiile menționate mai sus vor fi aplicate”, a transmis Rovana Plumb în scrisoarea citată. 

Deși în scrisoarea adresată oficialilor europeni, Plumb precizează că „deține” cele două imobile, însă potrivit celei mai recente declarații de avere, la unul dintre apartamente ca titular figurează Dan Plumb, soțul acesteia. În cazul celuilalt, Rovana Plumb a trecut o cotă parte de 5/8, restul aparținând fiului ei, Andrei.

Candidatura Rovanei Plumb la postul de comisar european pentru Transporturi a fost respinsă, spătămâna trecută, de Comisia Juridică a Parlamentului European pe motive de integritate. Mai exact, din cauza împrumutului de 800.000 de lei care nu figura în declarația de avere a acesteia, depusă la Bruxelles.

- PUBLICITATE -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW