Rusia amenință Uniunea Europeană: “Dacă vreți pacea, atunci pregătiți-vă pentru război”

Moscova este gata să rupă relațiile cu Uniunea Europeană dacă aceasta decide instituirea de sancțiuni economice severe împotriva Rusiei, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov. Potrivit unor extrase apărute pe saitul Ministerului rus de Externe, date publicităţii vineri, 12 februarie, întrebat în special de Franța și Germania dacă Moscova se orientează spre ruperea relațiilor cu Uniunea Europeană, Serghei Lavrov a spus: “Noi pornim de la faptul că suntem pregătiți pentru asta…în cazul în care sunt impuse noi sancțiuni ce afectează anumite sectoare, care creează riscuri pentru economia noastră, inclusiv în sferele cele mai sensibile”“Noi nu vrem să ne izolăm de scena mondială, dar trebuie să fim pregătiți pentru acest caz. Dacă vreți pace, atunci pregătiți-vă pentru război“, a avertizat Lavrov.

Așa cum se știe, relațiile dintre Moscova și Bruxelles, deja tensionate, s-au degradat și mai mult după arestarea și aruncarea în închisoare a opozantului rus Aleksei Navalnîi. Trei diplomați străini aflați la post în Rusia (german, polonez și suedez) au fost declarați persona non grata, măsură la care țările afectate au răspuns cu o măsură similară. Grav a fost considerat faptul că luarea măsurii împotriva diplomaților europeni a intervenit exact în momentul în care șeful diplomației UE, Josep Borrell, se afla în vizită la Moscova.

De atunci, diplomați europeni cer insistent ca Uniunea Europeană să adopte sancțiuni mai severe împotriva Rusiei. În afara expulzării de diplomați ruși, ca măsură independentă a țărilor europene afectate, se cer și alte sancțiuni, eventual începând din această lună, inclusiv interzicerea intrării pe teritoriul UE, ori înghețarea bunurilor deținute în UE de apropiați ai lui Vladimir Putin.


Foto: By Kremlin.ru, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=5126919

- PROMO - img

4 COMENTARII

 1. MOSCOVA 7/13 HRISTOS 7, TISBITUL 13; MO.SCO.VA. MO-Om, SCO-Scoala, VA-Via. Om cu scoala de la Via Lui Hristos si Tisbitul (2004-2070). Via activa e in Casa Raiului in care stau si-n CREIERUL MEU care cuprinde invataturile ceresti despre cum se infaptuieste prin Puterea Duhului Sfant intreaga Creatie intre anii 2004-2070 leat 7512-7578 (lumea nevazuta si vazuta, Cosmosul infinit, Pamantul si Adam cu Eva). Exemple: durata unei zile si nopti pe Terra creata dupa anul inceperii infaptuirii intregii Creatii din Casa Raiului (2004=24ore); nebuloasa Fluturele creata dupa macheta Turnurilor Gemene Petronas si culori din dormitor; cotofana creata dupa placa neagra cu Crucea Alba din mijlocul tavanului din dormitor s.a.m.d.

 2. “Dacă vreți pacea, atunci pregătiți-vă pentru război”. Veche si … foarte veche-i zisa . Boii, din Est si din Vest tot baune mereu; viteii amusina si ei … “ca sa” se bage-n seama !

 3. “Trei diplomați străini aflați la post în Rusia (german, polonez și suedez) au fost declarați persona non grata”
  PENTRU CA
  au participat la proteste de strada impotriva arestarii lui Navalnai,
  fapt care constituie o incalcare a Conventiei de la Viena din 1961 privind relatiile diplomatice dintre state.
  In conventia respectiva se stabileste ca diplomatii aflati pe teritoriul altei tari nu pot sa se amestece in afacerile interne ale tarii gazda.

  “Neamestecul in treburile interne al altor state” nu este o fraza inventata de Ceausescu, ci este o norma de drept international. Din pacate putine state autodeclarate “democratice” mai respecta acest principiu, iar printre acestea se regaseste Japonia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW