vineri, 27 martie, 2020
13.2 C
București

Rusia dă Google în judecată

Gigantul Google ar putea fi amendat în Rusia, fiind acuzat că nu se supune regulilor și nu blochează site-urile de pe lista impusă oficial, anunță Radio Europa Liberă.

Astfel, Roskomnadzor, agenția rusă care se ocupă cu supravegherea internetului, i-a intentat proces gigantului american, pentru că acesta nu ar fi blocat toate site-urile de pe lista oficială a Moscovei. Acum, Google riscă o amendă de până la aproximativ zece mii de dolari.

Procesul împotriva Google vine în contextul în care, potrivit Reuters, Rusia ar plănui să mărească sancțiunile pentru firmele mondiale din sectorul tehnologic care nu le respectă legislația, mărind miza în războiul pe care Kremlinul îl poartă cu companii precum cea menționată sau Facebook.

Așadar, Roskomnadzor consideră că Google nu s-a supus legislației de stat, care prevedea că anumite site-uri, despre care Moscova spune că răspândesc informații ilegale, să fie interzise. Decizia finală va fi luată în decembrie, iar Google a refuzat să comenteze evenimentele.

În ultimii cinci ani, Rusia a introdus legi tot mai restrictive în ceea ce privește Internetul. Prevederile obligă motoare de căutare precum Google să șteargă anumite rezultate generate de căutări. Totodată, Kremlinul cere ca serviciile de mesagerie să împărtășească codurile de criptare cu serviciile de securitate, precum și ca rețelele sociale să păstreze datele personale ale utilizatorilor pe serverele din țară.

Cu toate acestea, scrie sursa citată, în prezent, singurul instrument prin care Rusia încearcă să-și impună aceste prevederi legislative este reprezentat de amenzi, care în general nu depășesc câteva mii de dolari – o pedeapsă destul de mică, ținând cont de dimensiunea giganților din sectorul tehnologiei.

De asemenea, autoritățile ruse pot bloca anumite produse online, deși această măsură s-a dovedit una destul de dificilă din punct de vedere tehnic.

Viab1

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ULTIMA ORĂ

Macron pregătește împreună cu Trump “o inițiativă importantă” pentru contracararea COVID-19 și se consultă cu Vladimir Putin

Toată presa internațională - scrisă și audiovizuală - publică cifre tot mai îngrijorătoare privind evoluția pandemiei de coronavirus. De la...

Sesiunea plenară specială a PE: Deputații europeni solicită un răspuns mai unitar dat de UE pandemiei de Covid-19

687 de deputaţi au participat joi, 26 martie, la Bruxelles, la primul vot din cadrul plenarei speciale a PE...

Guvernul a decis amânarea ratelor la bănci cu până la 9 luni

Guvernul a decis în şedinţa de azi amânarea ratelor la bănci cu până la 9 luni. Premierul Ludovic...

Poșta Română păstrează trimiterile extracomunitare până la 30 de zile

Poşta Română amintește tuturor clienților care, în perioada stării de urgență, au de ridicat trimiteri de la...

TRENDING

Laserul tratează gingivita FĂRĂ ANESTEZIE

Sângerarea gingivală este un semn foarte clar...

Accesorii de lux care pot constitui idei inspirate de cadouri pentru cei dragi

Viata fiecaruia dintre noi este presarata cu momente...