-3.5 C
București
vineri, 27 noiembrie

Rusia propune un pact de neamestec electoral cu Statele Unite

Cu doar câteva săptămâni înaintea scrutinului prezidențial din Statele Unite, și dat fiind că Rusia este acuzată în permanentă că se amestecă în alegerile din țările occidentale, Vladimir Putin propune un schimb de “garanții reciproce” .

Într-o declarație publicată pe site-ul internet al Kremlinului, Vladimir Putin, citat de corespondentul RFI la Moscova, propune un fel de pact de neamestec reciproc digitalizat, inclusiv în domeniul alegerilor.

Propunerea este făcută Statelor Unite, dar ea ar putea fi lărgită la restul lumii. “Una dintre provocările majore din lumea contemporană, spune Vladimir Putin, este riscul unei confruntări de anvergură în domeniul informatic”. Pentru a o evita, președintele rus propune deci un “acord mondial”, cu scopul angajării statelor de a nu comite primele o lovitură în domeniul tehnologiei digitalizate.

Corespondentul RFI crede că propunerea lui Vladimir Putin riscă să fie primită cu scepticism atât în Statele Unite, cât și în Europa. În ultimii ani, reamintește corespondentul citat, Rusia a fost mereu acuzată de amestec în alegerile din mai multe țări. Cel mai cunoscut caz este cel în cazul alegerilor din 2016 în Statele Unite, în urma cărora Donald Trump a ajuns la Casa Albă.


Foto: By Kremlin.ru, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=60759727

- PUBLICITATE -

2 COMENTARII

  1. RUSIA 5 IISUS 5, MARIA 5, Ilie 5; Rusia 5/8 IISUS 5, MARIA 5, ILIE 8; R.US.IA. RIA-Rai, US-Sud. Raiul din sud (definitie cereasca). Definitia suna astfel, deoarece Crucea, Laudele Duhului Sfant si ale Parintelui ceresc scrise cu litere bizantine albe sunt situate sub placile de polistiren negre ale tavanului, fiind scrise pe ele. La fel si numele Sfintilor Prooroci Enoh, Elisei si Ilie de pe tavanul negru de rigips din bucatarie, care sunt scrise tot cu litere bizantine albe in forma de triunghi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

WWW