Summitul G20 a reunit cele mai dezvoltate țări ale lumii, fiind o ocazie pentru liderii politici să se afle la aceeași masă. De asemenea, este un moment oportun pentru aliați, care pot să își reafirme alianțele.
Rusia și China au avut prilej să discute despre parteneriatul pe care îl au
În cadrul summitului, Rusia a fost reprezentată de ministrul său de Externe, Serghei Lavrov, pentru că Vladimir Putin a refuzat invitația. Acesta avea emis pe numele său un mandat internațional de arestare. Cei doi miniștri ai Rusiei și Chinei au subliniat relația de prietenie dintre cele două țări, conform tvrinfo.ro.
„Suntem într-un moment fără precedent în dezvoltarea parteneriatului nostru comprehensiv și a interacțiunii strategice. Acest lucru este confirmat de contactele regulate dintre președintele Rusiei, Vladimir Putin, și cel al Chinei, Xi Jinping”, a spus Serghei Lavrov, Ministrul de Externe al Rusiei.
Marea Britanie încearcă să se apropie de China
Deși China are cele mai apropiate și puternice relații cu Moscova, Marea Britanie a încercat să curteze Beijingul.
„M-am bucurat că miniștrii noștri au început să negocieze pe chestiuni cheie: economie, comerț, aspecte strategice, climă, energie. Vrem să abordăm mai mult domenii ca știința, tehnologia, securitatea, inclusiv pe canale militare, sănătatea, educația, dezvoltarea. Investițiile și creșterea economică sunt importante pentru ambele țări”, a transmis Keir Starmer, premierul Marii Britanii.
China în prezent negociază cu occidentalii privind aspectele economice și de comerț și face apeluri pentru pace.Totuși,în relația cu Rusia creează un pol internațional alternativ, care interpretează selectiv noțiunile de drepturile omului și democrație.
Astia vor distruge economuc si militar colonialusmul, reprezentat de mafia suauenato. ROMÂNIA TREZESTE TE, ROEXIT, NATOEXIT, NATIONALIZARE FARA DESPAGUBIRI, YANKEES GO HOME, TRAIASCA ROMÂNIA LIBERA
„Totuși,în relația cu Rusia creează un pol internațional alternativ …”
Se numeste LUMEA MULTIPOLARA in care nu mai exista un singur jandarm mondial care bombardeaza tari mult mai mici si face pace cu modificari de frontiere interpretand Carta ONU dupa propriile interese si inventand concepte noi precum „ordinea mondiala bazata pe reguli” (ghiciti cine face regulile in acest caz!)
Este o lume in care tari precum China nu isi impun „valorile” in fata altor tari (China a declarat in repetate randuri ca nu impune niciunei tari sa adopte modelul comunist de conducere si se tine de cuvant), o lume in care cooperarea dintre BRICS si tarile africane nu presupune conditii politice precum „respectarea drepturilor omului”, „statul de drept”, „legalizarea casatoriilor intre persoane de acelasi sex”, ci lasa fiecarei tari dreptul de a se guverna cum crede de cuviinta , adica aplicand unul din principiile fondatoare ale ONU:
NEAMESTECUL IN TREBURILE INTERNE ALE ALTUI STAT (Carta ONU, art. 2, paragraf 7)
Stimată/e Clevetici, dați-mi voie să mă alătur deplin la postarea dvs. Chiar așa.